Ryze ženská série koncertů WOWs přichází do ROXY a NoDu. První host OSHUN

10.5.2018, 19:30 – 22:30

Ženy jsou bezednou studnicí inspirace. Pokud občas pociťujete jejich nedostatek, ať už v hudbě nebo životě, nabízí se řešení. ROXY a NoD představují nový koncept WOWs neboli Wonder Women Save You. Série koncertů věnovaná nadějným ženám současné hudební scény bez ohledu na žánr. Jako první se představí afrofuturistický projekt z New Yorku, OSHUN.

Toto duo nabídne velice pestrou paletu zvuků a stylů. Hip hop se mísí s neo soulem a africkými beaty. Akustické nástroje střídají ty digitální. Hutná basa i ambientní zvuky jsou nedílnou součástí jejich manifestace návratu ke kořenům a spojení s přírodou. OSHUN svoji svéráznou performance přivezou do prostoru NoD už 10. května.

Předprodej začíná 28. března přes GoOut.

“Nikdo není nepřítel vody...” To stojí v biografii newyorského projektu OSHUN, jenž tvoří dvojice Niambi a Thandi. Jako pár jsou naprosto kompaktní jednolitá persona. Jak na pódiu, tak v životě se tyto ženy doplňují s lehkostí dvou stékajících se řek. A vůbec vše v jejich tvorbě působí nadpozemsky až mýticky. Své umělecké jméno, které patří bohyni plodnosti, si též vypůjčily z yorubské mytologie. Jejich jednota se samozřejmě odráží i v tvorbě. Rychlé úderné rýmy Niambi se proplétají s Thandiinými medovými melodiemi a tvoří tak harmonický celek. Dvojice kamarádek používá hudbu jako nástroj sdílení své reality a žádné téma neleží ladem. Od vydání jejich prvního mixtapu uběhly pouze tři roky, ale i za tak krátký čas si stačily vydobýt nejen velkou základnu fanoušků, ale též uznání kritiků a kolegů z branže. Důkazem budiž například spolupráce s vítězkou ceny kritiků letošních Brit Awards, Jorjou Smith. Zbývá už jen říct, že nové album vyjde na začátku dubna a bude ho doprovázet turné, jehož jedna zastávka poctí i prostor NoD.
 
10. 5. Open 19:30
OSHUN (USA) @ NoD
Support: TBA
Vstupenky: 270 czk + popl.