Dostaveníčko s hudbou vídeňského empíru

16.4.2018, 18:00 – 20:00

Pátý díl Lobkowiczkého salonu představí dámskou sestavu Ensemble Fiorello.

Cena vstupenky: 140/ 190 Kč

Ensemble Fiorello (italsky kvítek či květina) je dámský komorní soubor, který se zabývá interpretací staré hudby na dobové nástroje či jejich kopie. Vznikl v roce 2011 ze společného nadšení mladých profesionálních interpretek – absolventek Akademie múzických umění v Praze, Janáčkovy akademie múzických umění v Brně a Týnské školy – Collegium Marianum (Univerzita Karlova), které spojil zájem o kulturu a umění doby 17. a 18. století.

Repertoár souboru tvoří pestrá paleta vokální a instrumentální hudby, která zněla na šlechtických dvorech významných kulturních center barokní Evropy. Součástí bohaté dvorské zábavy byl vedle provozování hudby také tanec. Ensemble Fiorello proto do svých koncertních programů zařazuje dobové taneční choreografie pro jednu tanečnici s doprovodem instrumentálního souboru. Jeho snahou je umožnit posluchačům cestování v čase o několik staletí zpět a navodit tak atmosféru dob dávno minulých.

Program koncertu

Ludwig van Beethoven: „Grand“ trio Es dur, op. 3
Johann Nepomuk Hummel: Trio G dur, S.46
Pavel Vranický: Trio B dur (op.17)

Krátká přednáška na téma „Svět kachlových kamen“ v ceně vstupného od 17:00.

Při zakoupení vstupenky na koncert získáte zvýhodněné vstupné za 100 Kč do muzea Lobkowiczkého paláce a 30% slevu do Lobkowicz Palace Café.

Šatna zdarma.
Lobkowiczký palác v tento den otevřen do 20:00.

Vstupné:
Dospělí 190 Kč
Studenti/ Senioři 140 Kč
Vstupenky lze koupit na pokladně Lobkowiczkého paláce nebo rezervovat pomocí formuláře nebo na tel. 602 108 292.

Partnerem koncertní řady je Collegium Marianum.