Vypravte se na Velikonoce do pravěku! - Muzeum Karla Zemana

30.3.2018

K Velikonocům neodmyslitelně patří pomlázky a malované kraslice. Jak by ale takové Velikonoce vypadaly v pravěku? To budete moci už od 1. do 6. dubna zjistit! Z vrbových proutků upleteme místo pomlázky dinosauří hnízdo, ve kterém se usídlí obří dinosauří vejce!

A nebude to žádné obyčejné slepičí nebo křepelčí vajíčko. Takové drobečky byste asi v pravěku nenašli. To naše bude na výšku měřit 180 cm a v nejširším bodě dosáhne 120 cm. Každý návštěvník bude moci část vejce nabarvit podle svých představ a společně tak vytvoříme jedinečnou dinosauří kraslici!

Obří vejce budete moci v muzeu porovnat se skutečným prehistorickým vejcem, které nám pro tuto příležitost zapůjčil do expozice muzea náš dlouhodobý spolupracovník, paleontolog Štěpán Rak.

V expozici si budete také moci s dětmi zahrát hru Cesta do pravěku, na jejímž konci naleznete sádrovéhotrilobita, kterého si na památku odnesete domů. A kdo bude chtít, může si jej také velikonočně nabarvit! Sádroví trilobité jsou rovněž odlitky skutečných prehistorických nálezů.

Výtvarné potřeby budou zdarma k dispozici.