ND Talks: Kam se ten svět řítí? - Nová scéna Národního divadla

Kam se ten svět řítí? To ho nikdo neřídí? A nešlo by to zastavit? Kdy nastane ten slibovaný konec dějin? Takové a podobné otázky si často klademe při pohledu na naši chaotickou současnost.

ND Talks: Kam se ten svět řítí? - Nová scéna Národního divadla
  • Adresa:
    Národní 1393/4
    Praha 1 110 00

Kam se ten svět řítí? To ho nikdo neřídí? A nešlo by to zastavit? Kdy nastane ten slibovaný konec dějin? Takové a podobné otázky si často klademe při pohledu na naši chaotickou současnost. Znepokojivý fenomén migrace, první hmatatelné důsledky klimatické změny, vzestup nových ekonomických, politických a vojenských mocností. Svět je v pohybu a my si s tím často nevíme rady. O radu budeme moci požádat geopolitologa Michaela Romancova, který se s námi přijde podělit o své poznatky o stavu současného světa. Přednáška potrvá asi 50 minut s následnou diskusí. Na přednášku navazuje repríza inscenace Jiřího Adámka Nová Atlantida, které se na tytéž problémy pokouší podívat z uměleckého hlediska.

Michael Romancov působí na katedře politologie Institutu politologických studií FSV UK a na Metropolitní univerzitě Praha. Přispívá do řady českých periodik. Je absolventem Pedagogické fakulty, Filozofické fakulty a Fakulty sociálních věd UK.

Délka: cca 50 min + diskuze

Vstup zdarma