Muzejní noc na Hučáku

18.5.2018, 18:00 – 23:59

Páteční Královéhradeckou Muzejní noc oslaví i malá vodní elektrárna „Hučák“ a Infocentrum Obnovitelných zdrojů v centru Hradce Králové. Krásně osvětlená secesní budova bude lákat návštěvníky na noční prohlídky od 18 do 24 hodin v pátek 18. května 2018.

Informační centrum Obnovitelné zdroje se znovu zařadilo do cyklu prohlídek již jedenáctého ročníku Královéhradecké Muzejní noci. Muzejní noc začíná v 18 hodin a končí úderem půlnoci.

Prohlídky do strojovny elektrárny začínají vždy v celou i půl hodinu, poslední prohlídka je od 23:30. Prohlédnout si můžete i Infocentrum Obnovitelných zdrojů.

Zájemci budou moci navštívit malou vodní elektrárnu Hučák, která v roce 2012 oslavila 100 let od uvedení do provozu a informační centrum připravilo nejen pro malé návštěvníky, ale i pro dospělé  interaktivní expozici obnovitelných zdrojů věnovanou výrobě elektrické energie. Informační centrum nabízí např. model tornáda, model využití solární energie a  model využití síly větru.  Návštěvníci budou moci shlédnout film Energie ze Šumavy v každou celou i půl hodinu. Informace o našem Infocentru můžete nalézt na www.cez.cz/hucak, tel.: 492 122 660.

Těšíme se na všechny zájemce o prohlídku!