Metronome Festival Prague 2018 - The Chemical Brothers, Tom Odell, či hudební ikony John Cale a David Byrne

22.6.2018 – 23.6.2018, 23:59

Třetí ročník pražského Metronome Festivalu se jako již tradičně uskuteční v areálu holešovického Výstaviště, a to 22. a 23. června 2018. Na pódiu se vystřídají hvězdy jako Massive Attack, Tom Odell, frontman kultovních Talking Heads David Byrne, spoluzakladatel legendy The Velvet Underground John Cale nebo producentka Sister Bliss s Faithless DJ setem.

Cena vstupenky: 1990 Kč

Letošní ročník Metronome Festivalu Prague bude již třetím v pořadí a proběhne tradičně v areálu pražského Výstaviště. Těšit se můžete na kultovní The Chemical Brothers, Toma Odella, hudební ikony Johna Calea a Davida Byrnea, nebo Sister Bliss s Faithless DJ Setem. Chybět nebudou ani unikátní vystoupení českých umělců, za všechny třeba velkolepá oslava 30. narozenin Tata Bojs s hosty Midi Lidi, Zrní a Umakart. Další domácí i zahraniční hvězdy budou brzy oznámeny!

Metronome Festival Prague je po mnoha letech první velký multižánrový festival v hlavním městě České republiky. Zaměřujeme se na všechny věkové i žánrové posluchačské vrstvy a klademe důraz na to nejaktuálnější z hudební současnosti i to nejživotnější z minulosti. Kromě velkých zahraničních hvězd naše dramaturgie pečlivě vybírá i domácí interprety, kteří zpravidla nabídnou jedinečný program připravený speciálně pro Metronome Festival Prague. Zásadní je pro nás i kvalitní zvuk, světelná show a komfortní zázemí, které svým návštěvníkům jako velkoměstský festival nabízíme.

První ročník Metronome Festivalu se odehrál v roce 2016. Vedle hlavních hvězd Iggyho Popa a kapely Foals uvedl mimo jiné také skupinu Crystal Fighters. Z tuzemské scény pak J.A.R. s gospelovým sborem Maranatha či Ivana Krále s Jiřím Suchým a další interprety. Navštívilo jej 7 500 hudebních fanoušků. O rok později při druhém ročníku se návštěvnost přehlídky téměř zdvojnásobila na 14 000 majitelů vstupenek. Hlavními hvězdami byli Sting a Kasabian, zahráli ale například také The VeilsYoung Fathers nebo GusGus. Na tradici netradičních vystoupení českých umělců, určených pouze pro příležitost našeho festivalu, navázal například David Koller s několika hosty, Monkey Business, hrající písničky George Michaela nebo Klára Vytisková s novou kapelou The Pop a hostujícím jazzovým varhaníkem, držitelem Grammy Ondřejem Pivcem.