BS KONZULTAČNÍ DEN - JAK SPRÁVNĚ PŘIPRAVIT VÍNO PŘED LAHVOVÁNÍM

28.2.2018

Ve Velkých Bílovicích proběhne ve středu 28. února další ze série konzultačních dnů. Tématem odborného poradenství se tentokrát stane problematika přípravy vína před lahvováním. Odborné rady budou všem zájemcům poskytovány zdarma v prostorách společnosti BS vinařské potřeby.

V době od 9 do 12 hodin mohou vinaři využít možnosti přímých konzultací, které na místě poskytnou enolog Ing. Miloš Vidlář a specialistka na oblast měření kyslíku ve víně Ing. Veronika Benešová z BS vinařské potřeby.

Cílem odborného poradenství je nabídnout zájemcům konkrétní rady k problémům, které je při výrobě vína trápí. „Poskytneme také informace o plnění vín BS mobilní lahvovací linkou, jejíž využívání je mezi vinaři stále populárnější,“ uvádí Miloš Vidlář a dodává: „Představíme i unikátní novinku na českém trhu pro stabilizaci vinného kamene.“ Dále se mohou zájemci seznámit s novou službou – měření kyslíku ve víně, která pomáhá odhalit kritická místa pro zbytečný příjem kyslíku v průběhu celého procesu zpracování vína.
Součástí konzultačního dne bude navíc ochutnávka vín zaměřená na posouzení vlivu zvoleného uzávěru na kvalitu vína. Pro degustaci a následné porovnání proto budou vybrána vína využívající různé druhy uzávěrů.

Zcela zdarma a nezávazně lze získat užitečné informace a rady. Konzultace budou probíhat dle zájmu během celého dopoledne, není potřeba se objednávat.

Kde: Žižkovská 1230 691 02 Velké Bílovice