Free Mondays w/ VLMV (ALMA) (UK), support: Aitcher Clark (CZ)

26.2.2018, 20:00 – 22:00

Ambient, gloomy guitar, electronic.

VLMV (ex. ALMA)

Jsi srdcař, milovník post-rocku a atmosferických ambientních melodií? Pokud ano, zamiluješ si určitě i dvoučlenou londýnskou formaci Alma, při jejímž poslechu ti zamrazí podobně jako u skladeb Thoma Yorka.

Na scéně se pohybují tepve od roku 2015, ale už si vysloužili pěknou řádku kladných recenzí a hlavně vydali stejnojmenné mini album. Z něj jako první představili single The Great Escape, který je takovou ambietní vesmírnou explozí. S vesmírem je spojuje i jejich původní jméno Alma, které je zkratkou velmi silného teleskopu. VLMV je projekt, kterému by všichni fanoušci Explosion In The Sky, 65 Days OF Static nebo Radiohead měli věnovat pozornost. V NoDu se představí již podruhé a dle poslední show jsou jejich kvality naprosto jasné.

Aitcher Clark

Aitcher Clark je zvukový designér, producent, skladatel a milovník hudby různých žánrů. Inspiraci pro svou hudbu sbíra ze všeho, co se kolem něj děje, jak hudebně, tak z jeho prostředí, které ho každý den obklopuje, tak i z pořizovaní field recordingu. Jeho hudba obsahuje vyváženou směs křehké citlivosti a brutálních schopností tlumené fyzikality, melancholického proudu jemných harmonií, inteligentních beatů s napětím, které postupně vystupují až k okraji otevření neznámému. Kromě svého sólového projektu pod vlastním jménem Aitcher Clark je také členem trip-popového projektu Anakver a elektronicko-techno-industriálního dua LOFN. Při správné konstelaci hvězd, produkuje ambientní elektroniku ovlivněnou současnou klasickou hudbou pod svým alter egem Yerkvoryak. Při dostatečné hlasitosti, jak se mu líbí, hudbou začne vyprávět svůj osobní příběh, s touhou po konečné odpovědi.