Festival Andreini 2018 - VILA Štvanice

10.2.2018 – 11.2.2018, 23:59

Slyšeli jste někdy jméno Andreini? Že ne? Rod Andreini patřil mezi hvězdy barokního divadla. Přijďte se o nich dozvědět více na Festival Andreinido VILY Štvanice! 

Divadlo na vlně vášně!

Geisslers zahrají jejich Opus Andreini – divadelní trilogii, která vychází z děl Isabelly Andreini a Giovan Battisty Andreini: Dvě komedie v komedii – nevážné divadlo na divadle o závažných věcech, Magdaléna lascivní a kajícná – chlípně-zbožné oratorium na vodní ploše a lesní erotickou němohru V borůvčí.

V rámci festivalu se také koná sympozium Současné barokní divadlo, které ve dvou blocích představí barokní divadlo v mnoha jeho podobách: Rod Andreini, jeho význam a vliv v kontextu evropského barokního divadla i moderní interpretaci baroka. Cílem sympozia i festivalu je probudit zájem o velevýznamný rod Andreini jak mezi akademiky, tak mezi praktiky a diváky a samozřejmě dokázat, že barokní umění není mrtvé, ale živé a podnětné prostředí pro moderní divadelní (i jinou) tvorbu! V rámci festivalu vystoupí také zahraniční hosté: Bärbel Kandziora (NĚM), Fabio Magnani (IT) – s incenací hry G. B. Andreiniho La Centaura za doprovodu loutnisty Miloslava Študenta.