ORCHESTR NA DOTEK: SYMFONIÍ VŠE VRCHOLÍ

28.4.2018, 11:00 – 12:30

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK zve rodiny s dětmi ve věku od 5 do 13 let do Smetanovy síně Obecního domu v Praze na hravě-edukativní koncert z cyklu Orchestr na dotek, který se uskuteční v sobotu 24. dubna 2018 od 11 hodin, tentokrát na téma „Symfonií vše vrcholí“.

Cena vstupenky: děti do 15 let 150,- Kč; dospělí 300 Kč

Skutečně, nic působivějšího pro orchestr než symfonii skladatelé nevymysleli. Symfonie je román, veliký obraz, monumentální socha i mocná budova, která v sobě ukrývá spoustu příběhů. Děti se dozvědí mnoho zajímavostí, poslechnou si pro ně přijatelné skladby a také si zasoutěží. O přestávce se pak mohou rozběhnout do orchestru a vyzkoušet si nástroje – proto Orchestr na dotek. Moderuje herečka Lucie Pernetová a dirigent Marko Ivanović. Koncert trvá přibližně 90 minut včetně přestávky, vstupenky lze zakoupit na pokladně FOK v Obecním domě nebo online zde: http://www.fok.cz/koncert/orchestr-na-dotek-19/

Pražští symfonikové dále doporučují pro rodiny s dětmi: Pořiďte si abonmá na koncerty cyklu Orchestr na dotek nebo zapojte své děti do hudebního klubu FÍK, v rámci kterého se na tyto koncerty připraví společně s herci a muzikanty, kteří je provedou edukativním a zábavným programem a zasvětí do tajů hudebního světa.