Hráli britské královně i americkému prezidentovi, teď poprvé 2CELLOS vystoupí před českým publikem!

14.6.2018, 20:00 – 22:00

2CELLOS - nejpopulárnější instrumentální duo vystoupí poprvé v Praze. Je libo Michaela Jacksona, Love Story nebo U2? 2CELLOS zahrají vše.

České publikum se v nadcházejícím roce konečně dočká vystoupení nejpopulárnějšího instrumentálního dua současnosti - 2CELLOS, které proslulo brilantní hrou na cello a hitovým repertoárem. Máte rádi filmovou hudbu, klasiku nebo rock? 2CELLOS vám zahrají vše - od Bacha, přes ústřední melodii Love Story nebo Pána prstenů po AC/DC, Guns N' Roses nebo Nirvanu.

Zajděte se na ně podívat naživo, jsou opravdu úžasní! Nevzpomínám si, že bych od koncertu Jimiho Hendrixe někdy v 60.letech, viděl něco tak strhujícího," vyjádřil své nadšení z 2CELLOS Elton John.

2CELLOS tvoří Luka Sulic (absolvent londýnské Royal Academy of Music)  a Stjepan Hauser, který vystudoval Royal Northern of Music v Manchesteru. Oba jsou držiteli nespočtu mezinárodních ocenění a vítězi nejprestižnějších hudebních soutěží.

Společnou kariéru pod názvem 2CELLOS odstartovali v roce 2011 úpravou hitu Smooth Criminal od Michaela Jackona. Skladba se takřka přes noc stala masivním virálním hitem na YouTube, který okamžitě vynesl duu nejen nahrávací smlouvu se Sony Masterworks, ale také pozvání na turné Sira Eltona Johna.

Za uplynulých šest let nahráli čtyři alba, jejich videa na YouTube vykazují celkově přes 580 milionů zhlédnutí, vyprodávají největší koncertní sály, sportovní haly a amfiteátry od Ameriky přes Asii či Austrálii po Evropu. Hráli pro britskou královnu Alžbětu II. na jejím diamantovém výročí i bývalému prezidentovi Spojených států Baracku Obamovi, účinkovali v čínském novoročním TV pořadu  CCTV New Year's Gala, který sledovala více než miliarda lidí, jsou častými hosty nejpopulárnějších talkshow jako např. The Tonight Show with Jay Leno nebo The Ellen DeGeneres Show.

2CELLOS vystoupí 14.června v pražské O2 areně v doprovodu Bohemian Orchestra Symphony Prague v rámci turné k letošnímu albu Score, na kterém se zaměřili na slavné filmové melodie - Kmotrem počínaje přes Love Story, Titanic nebo Rain Mana a Hrou o trůny konče.

Vstupenky budou k dostání v síti Ticketportal od pondělí 18. prosince od 10 hodin.