Milovníci železnic v Galerii Harfa

25.11.2017 – 26.11.2017, 23:59

LETOŠNÍ SÉRIE EDUKATIVNÍHO PROJEKTU „ČÍM BUDU?“ POŘÁDANÁ V GALERII HARFA SE BLÍŽÍ DO SVÉHO KONCE. O VÍKENDU 25. A 26. LISTOPADU ČEKÁ NÁVŠTĚVNÍKY GALERIE HARFA PŘEDSTAVENÍ POSLEDNÍ PROFESE – A TO PRÁCE STROJVŮDCE A PRŮVODČÍ ŽELEZNICE. DĚTI SE JIŽ TRADIČNĚ MOHOU TĚŠIT NA BOHATÝ ZÁBAVNĚ-VZDĚLÁVACÍ PROGRAM, KTERÝ JISTĚ POTĚŠÍ I JEJICH RODIČE.

Po předešlých čtyřech dílech, kdy edukativní seriál „Čím budu?“ zabrousil do světa pilotů a letušek, floristů a hasičů, přichází nyní na řadu povolání strojvůdce a průvodčí. Koho tedy alespoň trochu zajímá prostředí vlaků a železnic, měl by si poslední listopadovou sobotu a neděli naplánovat cestu do Galerie Harfa. Dětské workshopy, přednášky i modely lokomotiv, to vše je připraveno pro malé i velké návštěvníky.

Profese strojvůdce i průvodčí je bezesporu velmi zajímavá, nicméně také dost náročná. Co všechno tyto dvě povolání obnáší, jaké vlastnosti a schopnosti musí člověk mít, aby je mohl vykonávat a co třeba denně při své práci tito zaměstnanci zažívají, to vše se můžete dozvědět během víkendové akce „Čím budu?“. Akce je primárně koncipovaná pro děti, nicméně ani dospělí se na ní nudit nebudou. Na programu jsou odborné přednášky s profesionály a rovněž workshopy, kde si práci strojvůdce a průvodčí mohou děti vyzkoušet na vlastní kůži. Aby byla vytvořena ta správná železniční atmosféra, bude na místě k vidění model historické parní lokomotivy a rovněž model lokomotivy Brejlovec, se kterou se můžete běžně setkávat na českých kolejích. Těšit se můžete také na výstavu uniforem, jež jsou s danými profesemi úzce spojeny. A chybět nebude ani tradiční fotokoutek.

Letošní série „Čím budu?“ má za sebou již čtyři úspěšné díly. Během vybraných víkendů v období od dubna do září se malým i velkým návštěvníkům představila povolání floristy a zahradníka, hasiče, pilota a letušky. Projekt vznikl v roce 2016 a i s aktuální listopadovou akcí přinesl celkem 12 dílů, tedy představení 12 různých profesí.

Partnerem této akce je obchodní společnost ČD Cargo, a.s., která je největším železničním nákladním dopravcem v ČR a pátým železničním nákladním dopravcem v rámci celé Evropy. Zaměstnancům společnosti jsou poskytovány různé zaměstnanecké benefity, je zajištěn jejich osobní a odborný růst a odpovídající finanční ohodnocení. Vše uvedené je garantované podnikovou kolektivní smlouvou a tím se z ČD Cargo, a.s. stává stabilní zaměstnavatel.