MICHAL PROKOP na svůj Vánoční koncert pozval řadu hudebních hostů, mezi nimi i ONDŘEJE RUMLA!

22.12.2017, 20:00 – 22:00

Zpěvák Ondřej Ruml, zpěvačka skupiny Lanugo Markéta Foukalová, vokalistka Tereza Kopáčková, trombonista Jan Šatra či saxofonista a flétnista Josef „Saxophone Joe“ Kučera. To jsou jen někteří z hostů, kteří letos Michala Prokopa a Framus Five doplní na pódiu během jedinečného Vánočního koncertu s podtitulem Blues In Soul Afterparty.

         Již pravidelnou součástí Vánočních koncertů Michala Prokopa a Framusu Five bývá účast hudebních hostů napříč generacemi i hudebními žánry. Ty si Michal Prokop zve na pódium již od roku 2000, kdy tradici vánočních koncertů započal. Nejinak tomu bude i v případě letošního koncertu s podtitulem Blues In Soul Afterparty. Ten se v pražském Foru Karlín uskuteční 22. prosince a je  završením celoročních oslav 50. výročí založení skupiny Framus Five.

            „Na naše vánoční koncerty vždycky zvu někoho z mladé, nebo mladší generace, u koho cítím uctivý, ale osobitý přístup k hudbě, kterou mám sám rád a která byla i pro mne inspirací a základem v dobách mých začátků. Tedy blues, jazz a rock and roll. A Ondřej Ruml takovou osobností je, což je vidět hlavně z jeho vlastních projektů. Ale viděl jsem ho zpívat i Mišíkovu Variaci na renesanční téma, notoricky známou věc, ale výrazově nelehkou... a bylo to tam! A Markéta Foukalová, to je pro mě už více než deset let zpěvačka, která si zaslouží víc pozornosti, než leckdo jiný, promletý televizními estrádami, ovšem bez názoru. Tak si opět střihneme něco spolu, s oběma - tam ten názor určitě bude,“  říká o svých hostech Michal Prokop.

            A Ondřej Ruml mu poklonu oplácí: „Michal Prokop mě nejvíc zaujal hlavně svým projevem, který je velmi osobitý a dodnes pro mě reprezentuje u nás dost neotřelý bluesrockovo-soulový zpěv. Na naše společné vystoupení ve Foru Karlín se proto těším už proto, že budu na koncertě legendy.“

            Specialitou plánovaného koncertu bude i návrat k úplným kořenům skupiny a zejména k prvnímu album Blues In Soul z roku 1968, které dalo letošnímu programu název.

 

Vstupenky online k dostání na:
www.ticketpro.cz/hudba/jazz-blues/2200518-michal-prokop-vanocni-koncert.html