Ženy na pokraji nervového zhroucení - Divadlo Na Fidlovačce

28.11.2020, 15:00 – 5.12.2020, 17:00

Na jeviště Divadla Na Fidlovačce vtrhnou již tuto zimu barvy, temperament, humor a vášeň almodóvarského Madridu v podobě muzikálu o ženách a mužích a jejich vzájemném trápení.

Ženy na pokraji nervového zhroucení - Divadlo Na Fidlovačce
  • Adresa:
    Křesomyslova 625/4
    Praha 4 140 00

Ženy na pokraji nervového zhroucení nabízejí ženské srdce oloupané a uvařené na měkko v rytmu španělského tanga okořeněné smíchem a slzami. Neodolatelná kombinace romantiky a humoru, silných postav, nádherných melodií a hereckých a pěveckých příležitostí. Vaše taxi směr Madrid čeká!

“Almodóvarovy ženy na pokraji vás nadzvednou a roztaví vaše srdce.”

The Times

Ženy na pokraji nervového zhroucení, muzikál na motivy slavného filmu Pedra Almodóvara, je podle The Guardian ‘jedním z nejsilnějších a nejoblíbenějších představení londýnského West Endu poslední doby’. Představení již získalo dvě nominace na Cenu Tony.

“SVĚT OBČAS RÁD TI RÁNY DÁVÁ,

JSI ZTRACENÁ, VZDÁVÁŠ SE POUT.

NEZOUFEJ, ŽE V TOM JSI SAMA,

JEN RUKU MOU STAČÍ STISKNOUT.

POSLOUCHÁM, VŽDYŤ VÍŠ – “

Pepa

Muzikál se odehrává v ulicích Madridu konce osmdesátých let. Madrid pulsuje uměním, milováním a sváděním, ale Pepin život visí na vlásku. Právě ji opustil přítel Iván. A pak se objeví Ivánova exmanželka. Pak Ivánův syn. A jeho mladá snoubenka. Aby to bylo ještě horší, nejlepší Pepina přítelkyně, Candela, pravděpodobně chodí s teroristou. Kdo si dá gazpacho?

 

Premiéra: 7. prosince 2017, Velká scéna Divadlo Na Fidlovačce.                

“Nádherná a přitom upřímná oslava ženské schopnosti přežít.”

The Independent

Tvůrčí tým

Muzikálovou adaptaci stejnojmenného filmu Pedra Almodóvara z roku 1988 má na svědomí hvězdná dvojice David Yazbek (Do naha!) a Jeffrey Lane (Špinaví, prohnilí lumpové). Režie pražského ztvárnění se ujímá Kateřina Dušková (např. Šumař na střeše, Sugar aneb Někdo to rád horké, Sen noci svatojánské) se svým tvůrčím týmem (Pavel Kocych - výprava, Darek Král - hudební nastudování, Tomáš Kypta - kostýmy, Ivana Hannichová - choreografie, Kateřina Jonášová - dramaturgie).       

“Stylové. Vtipné. Brilantní!"

Daily Mail

Režie: Kateřina Dušková

Dramaturgie: Kateřina Jonášová

Překlad: Zdeněk Bartoš
Choreografie: Ivana Hannichová
Scéna: Pavel Kocych
Kostýmy: Tomáš Kypta
Hud. nastudování: Kristina Brachtlová
Nahrávka: Darek Král
Asistent režie: Petr Veselý
Premiéra: 7. 12. 2017

HRAJÍ:

Iva PazderkováPetr Stach / Lukáš VlčekLukáš RousMartina Šťastná / Antonie Talacková;Natália Drabiščáková / Pavla TomicováLukáš Adam / Daniel OndráčekMartina Randová / Sandra PogodováVanda ChaloupkováLukáš PečenkaAnna Bazgerová / Michaela LohniskáEliška NezvalováMichal Maléř / Lukáš RousBarbora MošnováGustav HašekJakub Slach / Jiří RacekCtirad GötzZdeněk PalusgaZdeněk MaryškaJosef ZýkaRadka KrninskáKarel Jirák / Jan FantaBarbora ŠampalíkováFelicita ProkešováKateřina KrejčíkováRaul VerdeciaJaroslav PospíšilRichard Pekárek