Večerní prohlídka valtického kostela

21.10.2017, 20:00 – 20:45

Jedná se o klasickou komentovanou prohlídku v doprovodu průvodce, která je vedena v českém jazyce. Prohlídka trvá asi 30 – 45 minut. Návštěvníci se během prohlídky seznámí s historií kostela a jeho uměleckou výzdobou.

Prohlédnou si loď druhého největšího kostela brněnské diecéze, uvidí jeho obrazovou výzdobu, sochařskou výzdobu, prohlédnou si křtitelnici. Zájemci mohou vystoupat také k varhanám, kde zazní ukázka varhanní hry.

Valtický farní kostel Nanebevzetí Panny Marie je dominantní budovou náměstí i celého města (výška věží 60 m). Tato pozoruhodná stavba je postavena ve zvláštním stylu – na pomezí manýrismu a raného baroka. Z vnitřního vybavení vynikají oltářní obrazy (např. Rubensova Nejsvětější Trojice), sochařská výzdoba, varhany a především štuková výzdoba. Finančně nákladná výzdoba i úctyhodné rozměry chrámu měly reprezentovat katolickou víru Lichtenštejnů – knížecího rodu sídlícím na sousedním zámku.

Rezervace prohlídky předem je nutná - prostřednictvím formuláře na www.kollart.cz nebo v Turistickém informačním centru ve Valticích (tel.: 734 256 709).

Vstupné:

  • základní: 60 Kč 
  • snížené: 40 Kč (děti do 15 let, studenti do 26 let, senioři od 65 let, ZTP)
  • zdarma děti do 6 let