COLLECTIVE LOSS of MEMORY - PONEC - divadlo pro tanec

14.5.2019, 20:00 – 21:00

Žid Tom, přizpůsobivý Nathan, pomocník Dano, pravý, čistokrevný Knut a boss Wanny – minimálně o 50 % lepší než všichni ostatní.

COLLECTIVE LOSS of MEMORY - PONEC - divadlo pro tanec
  • Adresa:
    Husitská 899/24a
    Praha 3 130 00
Taneční inscenace roku 2015 a Cena diváka ČESKÉ TANEČNÍ PLATFORMY 2015

S pěticí těchto veselých chlapců se budeme věnovat silnému sociálnímu fenoménu, jednomu ze zvláštních potěšení části lidstva – potěšení ze zabíjení a účasti na násilí. Radost ze zabíjení dává jedinečný pocit absolutní moci a svobody. Pro oběti je to ale peklo samo. A náhodní svědci? Nedělají nic. Postiženi kolektivní ztrátou paměti jen pozorují.
 

Recenze:

"Představení Collective loss of memory choreografů Jozefa Fručka a Lindy Kapetaney kvalitativně přesahuje většinu běžné tuzemské produkce – je intenzivní, chytré a přitom dobře srozumitelné."
(Jakub Novák, Aktuálně.cz, 22. 10. 2014)

„... taneční sekvence vprostřed inscenace zachycuje skupinu mužů v jakémsi extatickém tanci, plném trhaných pohybů a rozmáchlých gest i interakce, chvílemi se stírá rozdíl mezi tím, kde se muži spíše objímají nebo na sebe útočí, jejich tváře jsou však prostoupeny nadšením a radostným vzrušením. Chvílemi se pohybují jako jedna soudržná skupiny, ať už se jejich lokomoce odehrává vsedě na zemi nebo se jako sešikovaný útvar řítí jevištěm. Tehdy připomínají skupinu lovců nebo bojovníků, jako kdyby se vraceli ke svým kořenům...“
(Lucie Kocourková, Opera Plus, 19. 10. 2014)