TATRAN (IL), North Innergy

27.10.2017, 20:00 – 23:00

Jazzové power trio TATRAN míří do Prahy! Kapela kombinující postupy experimentálního jazzu, fusion a postrocku střídá atmosférické zvukové plochy s nekompromisními sóly a rockovou rytmikou.

Cena vstupenky: 190 Kč

Debutové album Shvat z roku 2014 se usídlilo na předních příčkách v počtu přehrání na Bandcampu a zajistilo kapele mezinárodní uznání, aktuální deska No Sides dobývá uši náročných posluchačů právě nyní. Trio vystupuje na jazzových festivalech po celém světě a bylo headlinerem například na Kaunas Jazz festivalu, Oppikoppi Festivalu anebo Red Sea Jazz Festival.

Offir Benjaminov (basová kytara), Tamuz Dekel (kytara) a Dan Mayo (bicí) založili Tatran v roce 2011 jako čerství dvacátníci. V jejich tvorbě se mísí různorodá směs hudebních žánrů, které dohromady tvoří originální, leč soudržnou hudební materii na pomezí moderního jazzrocku, avantgardního jazzu, postrocku a elektroniky. Pro Tatran jsou typická virtuozní sóla a uhrančivé melodie podpořené sebejistým groovem, klidné ambientní plochy střídající se s výbušnou energií a odvaha improvizovat ukotvená v precizním zvládnutí nástrojů a téměř telepatické komunikaci mezi hráči. Izraelským kapelám je vlastní kombinace řemeslné vyspělosti a emocionálního náboje a Tatran není výjimkou. V jazzovém světě nebývalých 26.000 sledujících na facebooku je dokladem toho, že trio našlo velmi životaschopný a oceňovaný střed mezi avantgardou, tradiční jazzovou virtuozitou, rockovou energií a ambientní zvukomalebností.

Kde: Generála Píky, Praha 6