Únikovka ZDARMA v OC Galerie Ostrava Třebovice

2.11.2017 – 16.11.2017, 23:59

Úniková hra, je druh interaktivní zábavy, kde návštěvníci pomocí logiky, důvtipu a spolupráce v týmu řeší záhady, šifry a skryté hádanky, které je v případě úspěšného řešení dovedou k úniku z místnosti. To vše v předem stanoveném čase.

Únikové hry jsou úplně pro všechny, kdo mají rádi zábavu, bez rozdílu věku, pohlaví a vzdělání. Ať už si zahraje rodina s dětmi, přátelé, kolegové nebo kamarádi, všichni odcházejí s úsměvem na tváři.

Hru zájemcům zpříjemní zkušený tým průvodců, kteří na místě vysvětlí, jak hrát a hrou pak provázejí.

Tento typ her byl založen na počítačových hrách, ve kterých hráč uzamčený v místnosti musí nejdříve dobře prozkoumat své okolí, aby se dostal ven. Témata bývají odvozená z různých dobrodružných filmů a videoher, často s použitím lokálních specifik daného místa, kde je hra vytvořena. Například některé hry nabízejí únik z vězeňské cely nebo vesmírné stanice, deaktivaci nálože šíleného profesora nebo návrat do středověku. Interiér her může být velmi realistický, často nabízí tematické zvuky, zvláštní osvětlení nebo jiné multimediální efekty. Interiér her může být členitý, hráčům se často překvapivě otevře tajný průchod, skryté dveře či posuvná stěna. Objevení další nečekané části hry potom stupňuje napětí a umocňuje zážitek hráčů.

První úniková hra byla vytvořena v Japonsku v roce 2007. Od roku 2011 se začaly rozšiřovat po většině kontinentů. Největší celosvětovou sítí únikových her je The Escape Hunt s počtem přes 200 poboček, operující v desítkách světových velkoměst.

V OC Galerie Ostrava Třebovice jsou připraveny 3 místnosti. Dvě pro dospělé a děti od 10ti let s doprovodem jednoho dospělého. Jedná se o kajutu Kryštofa Kolomba a tzv. Candy shop. Obě místnosti mají rozměr 3 x 3 m  a jsou vhodné pro dospělé i děti od 10ti let. Děti musí mít dozor jednoho dospělého. Doba na únik z každé místnosti je max 20 minut. Pokud se únik hráčům podaří, ihned získají vždy nějaký zajímavý dárek.

Třetí místnost se rozkládá na prostoru 3x6 m a je vhodná pro dospělé a děti nad 15 let. Jedná se o hru Prokletí čarodějnice s poněkud hororovými prvky. Pokud účastníci zlomí ,,Prokletí čarodějnice“ a otevřou truhlu s předmětem, který je prokletí zbaví, odnesou si ho domů, aby je stále chránil. Časový limit na tuto hru je 25 minut.

Akce je pro návštěvníky ZDARMA a rezervovat si konkrétní čas mohou na místě u obsluhy.

Provozní doba her

Pondělí - pátek : 15.00-18.00 hodin
sobota - neděle : 13.00-18.00 hodin

http://www.oc-galerie.cz/akce/akce-centra/unikovka/