Výstava Petr Novák - Jedenáct úderů kol železničního vozu

13.10.2017 – 9.11.2017, 23:59

V pátek 13. října 2017 od 18 hodin bude zahájena výstava prací výtvarníka Petra Nováka s názvem Jedenáct úderů kol železničního vozu.

Cena vstupenky: o Kč

Vždycky mě fascinovaly věci na rozhraní existence a nicoty, takové, kterým hrozí zkáza, nebo se už ocitají v okamžiku zmaru. Jedno životní období jsem strávil na Chebsku a v Chebu, v této končině zvláštního ovzduší, dramatických zvratů a těžkých zkoušek minulosti. Když jsem odtud za trochu traumatických okolností odcházel, šel jsem jednou lesem po dávno mrtvé trati, která kdysi vedla z Chebu do Waldsassen. Ta trať pozvolna splývala s přírodou a právě tehdy byly vytrhávány koleje, aby vznikla upravená turistická cesta.

Tedy: je - nebude, nebylo - bude.Něco se končí a něco započíná.

Po rozrytém povrchu drážního tělesa se válely mimo jiné i tyto kolejové podložky, musel jsem je posbírat do beztak už těžkého batohu, přímo si o to říkaly, každá pohledem svých čtyř prázdných očí. V ateliéru pár let čekaly na okamžik, kdy se tam potkaly s kresbami mladé dívky a dohromady to zajiskřilo. Stáří a mladistvý půvab, kdysi a teď, zmar a vitalita.Nebo naopak?

Do 12. října 2017 do 12 hodin výstava malíře Karla Matouška - Akvarely.