Fotojatka - projekce tvůrčí fotografie v Kině Kotva

25.10.2017

Po dvouleté přestávce se na plátna kin vrací festival fotografických slideshow. Fotojatka představují originální výběr z toho nejlepšího, co nabízí světová i domácí tvůrčí a dokumentární fotografie, a to v kombinaci s neformálním uváděním.

 Letos se podíváte s Katrinou Kepule na předměstí Lotyšska a s Tamásem Hajdu do Rumunska, Paolo Woods a Gabriele Galimberti vás protáhnou daňovými ráji celého světa a Sadegh Souri iránskou věznicí pro mladistvé delikventky, Viviane Sassen vám vezme dech svými barevnými africkými portréty, Robbie Augspruger vás zase pobaví svými potměšilými retroportréty. Výraznou část programu budou tvořit i série manipulovaných fotografií Tomáše ChadimaAsgera Carlsena či Pepa Ventosy. Na fascinující výlet do zakázaných zón bývalého SSSR vás pozve Danila Tkachenko, zatímco Michaela Spurná vám dokáže, že ani fotit vlastní rodinu vůbec nemusí být nuda. Dva různé póly fotografického dokumentu představují divoce barevné, absurdně surrealistické fotografie Benoita Paillého na jedné straně, na druhé pak černobílé snímky klasika českého dokumentu Jaroslava Kučery

Těšte se na portrét, koncept, dokument i humor – ale pokaždé jinak, než jak jste zvyklí! 

Letos navíc poprvé děláme malý experiment - celý festival pořádáme zcela bez peněz, bez grantů a bez sponzorů. Celé vstupné poputuje provozovatelům kin a klubů na pokrytí jejich nákladů.