Host Činoherního klubu - TETIČKY

5.11.2017, 19:30 – 21:30

Na motivy hry Josepha Kesselringa Jezinky Bezinky volně upravili černou komedii plnou nebožtíků členové DS Nového divadla Mělník.

Host Činoherního klubu - TETIČKY
  • Adresa:
    Ve Smečkách 26
    Praha 1 11000

V ZIMĚ POŘÁDÁME KLASICKÉ LYŽAŘSKÝ KURZ  JÍZDY NA BISKI A KARTSKI PRO VOZÍČKÁŘE.  PRÁVĚ NA TUTO KONKRÉTNÍ AKCI POUŽIJEME PROSTŘEDKY Z DIVADELNÍHO PŘEDSTAVENÍ, KTERÉ POŘÁDÁME VE SPOLUPRÁCI S DS NOVÉHO DIVADLA MĚLNÍK V ČINOHERNÍM KLUBU.
ZA VAŠI ÚČAST V ČINOHERNÍM KLUBU V PRAZE 5. LISTOPADU 2017 DĚKUJE A TĚŠÍ SE NA VÁS PAVEL MARTÍNEK, PŘEDSEDA SCJU.

O hře:
V newyorském Brooklynu panuje v domě starších elegantních dam klid a pohoda, ovšem jen na první dojem.  Milé a příjemné sestry totiž pronajímají hostinské pokoje osamělým pánům, které následně tráví bezinkovým vínem ….. Jejich podivnou zálibu  naruší až návštěva synovců, kteří se nestačí divit……

Ke SPORTOVNÍMU KLUBU JEDLIČKOVA ÚSTAVU
Sportovní klub Jedličkova ústavu v Praze byl založen v roce 1994 za účelem zajištění možností sportovního vyžití jedinců se zdravotním postižením. V současné době registruje 322 aktivních členů.  Jedná se většinou o současné nebo bývalé klienty Jedličkova ústavu a škol, ovšem na tréninky pravidelně dojíždějí i další zájemci z celé Prahy a okolí. V SC JÚ Praha provozujeme: atletiku, florbal, boccia, cyklistiku, lukostřelbu, curling, stolní tenis, plavání, závěsný kuželník, fotbal, šachy, pořádáme též kurzy jízdy na monolyži a pro odvážné zájemce kurz horolezectví a tandemové seskoky s padákem.  Za roky své činnosti SCJU vychoval, podpořil, nebo poskytl tréninkové podmínky řadě reprezentantů ČR.  Nejúspěšnějšími sportovci SC JÚ Praha jsou:
David Drahonínský (lukostřelba,mistr světa a držitel světového rekordu 2015, 2.místo PH 2012 i RIO 2016), Jiří Bouška (cyklistika, div.C4, 3m MS 2015,1.a3.místo na MS v USA 2014, 3.místo PH Londýn 2012, mistr světa MS2009), František Serbus (atlet, kat.F32–vozík, disk: 2.místo MS 2011, 1.místo ME 2012, 5.m.PH2012, 6.místo ME v BO, 29. místo MS v BO), Anna Luxová (atlet T35 100m i 200m 1.místo MSJ 2015,5.m.PH2012), Barbora Čelanská (F32 1.m kuželka MSJ2015), Kateřina Nováková (3x2.místo MSJ 2016 oštěp, disk, koule), Kateřina Cuřínová (boccistka kat. BC1, 4. místo na ME v POR, 16.místo PH Rio DJ).  Tomáš Vaverka ( parasnowboardista a alpské lyžování, 5.místo ZPH v Soči 2014).

K souboru:
Divadelní spolek Nové divadlo Mělník vznikl roku 1951. Od samého začátku je jeho domovskou scénou Masarykův kulturní dům v Mělníku, kde má soubor zázemí, včetně
Divadelního klubu. Za šedesát pět let trvání souboru jím prošlo na 800 lidí, kteří vytvořili přes 132 premiér a přes 785 repríz.
Z dalších akcí souboru jmenujeme například : Organizace průvodu Karla IV. a jeho družiny na Mělnickém vinobraní, historické scénky při vinobraní, pořádání Divadelních večerů Vladimíra Dědka /přehlídku amatérských představení/, spolupráce s MKD při  akci Divadlo dětem.
Výběr z našich nejúspěšnějších her z posledních let: Byl to skřivan, Rajčatům se letos nedaří, Lhářka, Dům na nebesích, Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho, Prachy? Prachy!, Já jsem Herbert, Dva na kanapi.
tra a prožívání, odhaluje skryté myšlenky i často nepřiznané vášně a nenávisti.

Na motivy hry
Josepha Kesselringa
Jezinky Bezinky
volně upravili
černou komedii plnou
nebožtíků členové DS
Nového divadla Mělník.

Režie:
Ivan Neubauer
Kostýmy a scéna:
Anna Oppitzová,
Ivan Neubauer
Světla a zvuk:
Matěj Roboch


Hrají:
Milada Hluštíková
Anna Oppitzová
Martin Beníšek
Pavel Roboch
Miroslav Hokeš
Renata Šimáková
Mirka Strunecká
Jaroslav Brynda
Luboš Černý
Lukáš Novák
Jiří Rejman