Chilli festival NC Eden ve Vršovicích

4.11.2017, 12:00 – 16:00

Chilli festival a soutěž v pojídání pálivého. Vyzkoušejte chilli na vlastní kůži! Připravili jsme pro vás festival plný autentických chutí a nečekaných emocí.

Chilli show je akce, která vás vtáhne do světa tohoto pálivého gastronomického fenoménu. Akcí vás provedou „Chilliman“ Tomáš Nový a šéfkuchař Tomáš Braczek. Ochutnáte tradiční i nečekané chilli pokrmy, odnesete si zajímavé recepty. Dozvíte se zajímavé informace o chilli papričkách, o stupnici jejich pálivosti a co ji vlastně způsobuje.

Už jste někdy ochutnali třeba zmrzlinu s chilli? K degustaci na vás čekají omáčky, sýry, zmrzlina, limonáda, brownies, pralinky či hovězí pastrami. To vše samozřejmě s chilli. V průběhu akce budete moci ochutnat i zakoupit pálivá jídla a bohatý sortiment omáček, zavařené papričky, sušené papričky, koření, cukrovinky s chilli (bonbony), chilli brownies, chilli pivo Qásek Firedog 13 polotmavý, chilli sýry, rozpečený chilli raclette a třeba i limonádu s chilli. Výběr bude opravdu široký!

Vyvrcholením akce bude soutěž pro deset odvážlivců v pojídání pálivého jídla s chilli. Prvním přihlášením soutěžícím, který zároveň promluví na podiu je i oblíbený moderátor Hitrádia City Vojta Efler!

Přihlásit se do soutěže v pojídání pálivého mohou osoby starší 18 let a to od pátku 27.10.

Zde http://www.nceden.cz/akce/akce-centra/chilli-festival/

Akce je součástí projektu Měsíc v růžové, protože vědci z Ruhr-Universität v německé Bochumi zjistili, že kapsaicin, což je látka, která dává papričkám jejich pálivost, dokáže obklopit nádorové buňky a následně je zničit. Není to samozřejmě tak jednoduché, zádrhel je v tom, že pouhé pozření kapsaicinu podle německých výzkumníků k likvidaci nádorových buněk nestačí. Podle vědců je tak nutné kapsaicin propojit v tabletách s nějakou jinou látkou, která se postará o to, aby se kapsaicin zaměřil právě na nádorové buňky. Nicméně je to další krůček k získání nového, snad i účinného léku.

Abyste si tento výjimečný den uchovali v paměti, k dispozici budete mít fotostěnu i s doplňky, u které si můžete udělat originální fotku na svoji oblíbenou sociální síť…

Přijďte si vyzkoušet pikantní prevenci! Podrobnosti k akci najdete nejlépe na našem FB https://www.facebook.com/events/1756270284415619/