Mezigenerační workshop: Brno šije Ponožky od Babičky

7.10.2017, 14:00 – 18:00

Druhé brněnské uvedení úspěšného mezigeneračního workshopu opět pracuje s tématy recyklace a upcyklace, které se soustředí na zužitkování nepotřebného textilu. Rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že upcyklací věc vedle dalšího života navíc ještě získává na hodnotě.

Cena vstupenky: zdarma Kč

Staré tričko se tak například nepromění v hadr na podlahu nebo v izolaci, ale třeba na šaty, doplněk nebo šperk. Letošní workshopy společně s Elpidou připravily designérky z projektu Brno šije Beáta Spáčilová a Světlana Kulíšková. Na workshopech pořádaných v rámci Old's Cool 2017 se vedle starých známých Ponožek od babičky představí také trojice mladých brněnských designérek, kdy každá povede samostatný workshop. S Brno šije si budete moci vyzkoušet upcyklaci starého oblečení, Karolína Kohoutková Vás naučí, jak si vyrobit pružinový klobouk po vzoru našich babiček a a Ľuboslav Lipovský s vámi promění klasickou košili na sportovní mikinu. Staré košile si přineste s sebou. Do háčkování a pletení se vrhneme pod vedením babiček – pletařek z Elpidy. Můžete donést staré zbytky textilu a oblečení nebo vlny, které vám doma odpočívají nevyužité v krabicích, designérky i babičky je rády zrecyklují a společně s vámi promění v oděv, klobouk nebo krásné ponožky. Na workshop výroby klobouků zasílejte registrace na [email protected], ostatní workshopy jsou bez registrace.
Pletením ponožek Elpida zaměstnává více než 200 babiček/pletařek z celé republiky. Ty dokáží uplést ponožky i ze starých svetrů. Peníze z prodeje ponožek podporují pletařky a programy pro seniory, které pořádá Centrum Elpida.