Výstava Vsetínský jazzový festival objektivem Fotoklubu Vsetín oslaví Mojmíra Bártka

9.10.2017 – 16.10.2017, 23:59

Pořadatelé 24. ročníku Vsetínského jazzového festivalu připravují doprovodnou výstavu členů Fotoklubu Vsetín, která bude věnovaná letošnímu jubilantovi, švarnému ogarovi Mojmíru Bártkovi.

Mojmír Bártek, vynikající orchestrální hráč a sólista na trombon, dlouholetý člen orchestru Gustava Broma, skladatel, pedagog, se v dubnu letošního roku dožil krásných pětasedmdesáti let. U této příležitosti vystoupí nejen v rámci 24. ročníku Vsetínského jazzového festivalu po boku Big Bandu Konzervatoře Brno v sobotu 14. října od 19.00 hodin ve velkém sále Domu kultury Vsetín, ale bude mu také věnovaná výstava fotografií, která bude k vidění od 9. do 16. října v dolním foyer Domu kultury dle provozní doby DK.

Mojmír Bártek celé své mládí až do maturity prožil na Vsetíně, jeho otcem byl známý vsetínský lékař Adolf Bártek. Je absolventem Hudební konzervatoře v Brně a Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, kde vystudoval kompozici. Od roku 1967 působil čtyřicet let jako sólista, aranžér a skladatel v orchestru Gustava Broma. Vedle asi 200 jazzových skladeb, složil i orchestrální díla. Pro děti vytvořil pásmo skladeb nazvané Hrajeme Miniatury. Bártkovy jazzové skladby byly uvedeny například na festivalech v Molde, Varšavě, Norimberku nebo Moskvě. V současné době vede Big Band Konzervatoře Brno nebo orchestr „The Young Pekáč“.

Věhlasný jazzový trombonista Mojmír Bártek bydlí v Brně na Bezručově ulici. Rodem je však Valach, a svůj druhý domov má na chalupě ve Velkých Karlovicích, kam pravidelně se svou ženou Janou jezdí.