Duše K - tentokrát o domácím vzdělávání očima dětí

1.10.2017, 19:30 – 21:30

Původně rozhlasový blok Jaroslava Duška, se zde příjemně zabydlel hned v září 2010 a pravidelně nabízí divákům poutavou besedu se zajímavými hosty na témata pozemská i vesmírná. Aktivními účastníky besedy jsou přítomní diváci a proto se program často protáhne až do pozdních večerních hodin.

Duše K - tentokrát o domácím vzdělávání očima dětí
  • Adresa:
    Nosticova 634/2a
    Praha 1 110 00

Pořady budou ke zhlédnutí na našem YouTube kanále, odkaz vždy uveřejníme zde v aktualitách a na našich facebookových stránkách.

  
20.8. tentokrát o funkční medicíně s MUDr. Janem Vojáčkem PŘÍMÝ PŘENOS ZDE
MUDr. Jan Vojáček je absolventem Lékařská fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a Functional Medicine University, Southern California, USA. V minulosti také prvoligový fotbalista FC Sigma Olomouc. Mistr světa lékařských fotbalových týmů 2015, 2016. Na první pohled kariéra, jak se očekává. Ale život dle naprogramovaných vzorců není to, co Jana Vojáčka vede životem. Srdce je velitelem, a tak se Jan Vojáček nenechal zaprodat současným farmakokratickým systémem zdravotní péče a představám rodičů o kariéře „klasického“ lékaře. Dal se cestou hledání příčin nemocí, a ne pouze léčením jejich následků. Dnes tvrdí, že většina chronických nemocí jsou iluze. Neexistují. Jsou jen projevem nerovnováhy organismu na vícero úrovních. A netvrdí to sám, vychází z principů amerického institutu funkční medicíny, epigenetiky, psycho-neuro-endokrinno-imunogie a psychosomatiky. Proto se stal vedoucím lékařem kliniky funkční medicíny v Praze, zabývající se perzonalizovanou medicínou 21. století, používající inovativní nástroje pro diagnostiku, prevenci a léčbu civilizačních onemocnění. Je nutné brát léky po desetiletí svého života? Je nutné umírat na kardiovaskulární, onkologická onemocnění, či trpět na autoimunitní a neurodegenerativní nemoci? Dá se vzít osud a svoje zdraví do vlastních rukou? Jsou nemoci skutečně jen iluze? .
 
"Pokud chce lékař skutečně vyléčit, měl by pochopit příběh člověka, který za ním přichází. Měl by mít znalost o komplexním fungování lidského organismu, měl by disponovat nástroji k identifikaci skrytých příčin poruch fyziologické rovnováhy a měl by sám být v rovnováze.
S tímto přesvědčením přicházím každý den do své ordinace, snažím se pomáhat s otevřeným srdcem a vědomou myslí." MUDr. Jan Vojáček
 
 
1.10. tentokrát o domácím vzdělávání očima dětí. PŘÍMÝ PŘENOS můžete sledovat od 19:30h

Možná uvažujete o domácím vzdělávání, ale máte pochybnosti, jak děti zvládnou přestup na klasickou školu, jestli jim nechybí kolektiv, školy v přírodě nebo obědy ve školní jídelně. Přijďte si poslechnout děti, které se vzdělávaly doma, jak toto období vnímaly, co se jim líbilo a co jim vyhovovalo méně.