JAZZOVÉ HOUSLE | BEN HOLDER & PETR BENEŠ DUO

25.9.2017, 19:00 – 21:00

ŠKODA Muzeum připravilo další tematický abonentní cyklus JAZZOVÉ HOUSLE, tentokrát věnovaný velmi rozšířenému nástroji – houslím a hudebníkům, kteří je mistrovsky ovládají. Během tří večerů se představí dva houslisté a jedna půvabná houslistka.

Cena vstupenky: 250,-  Kč

Ben je novou hvězdou mladých jazzmanů ve Velké Británii. Loni se stal objevem roku v British Jazz Awards. Na housle se učil od šesti let, vystudoval konzervatoř v Birminghamu. Během svých studií začal poslouchat jazz, samozřejmě i velká jména jazzových houslí: Stéphane Grappelli, Joe Venuti, Stuff Smith aj. Osvojil si originální způsob, jak sloučit tento klasický nástroj s jazzem. A navíc začal i zpívat.

Petr Beneš je špičkovým českým pianistou. Absolvoval obory klavír a skladba na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze, kde později vyučoval jazzovou interpretaci. Je stálým členem formace Jazz Efterratt, se kterou již dvakrát vystoupil v Mladé Boleslavi. V roce 2013 zalžil svůj vlastní kvartet, který roku 2015 nahrál debutové album PBQ + 1. Ben s Petrem zahrají na turné především jazzové standardy (Great American Songbook) ve vlastních aranžích a úpravách.

Koncert se koná ve ŠKODA Muzeu v sále L&K Fórum při stolkovém uspořádání.
Vstupné na jednotlivé koncerty: 250 Kč
Prodej vstupenek na pokladně ŠKODA Muzea denně od 9 do 17 hod.
ŠKODA Muzeum, tř. Václava Klementa 294, Mladá Boleslav, tel.: +420 326 832 038, e-mail: [email protected].
Více informací na muzeum.skoda-auto.cz.