Navštivte výstavu Máj 21. století v Litoměřicích

24.10.2017 – 30.11.2017, 23:59

„Hynku! Viléme!! Jarmilo!!!“

Také se vám okamžitě vybaví Máchův Máj? A není divu. Všichni jsme se ve škole učili o jednom z největších českých básníků a zakladateli romantické poezie Karlu Hynku Máchovi. Krátce bydlel v Litoměřicích, kde také 6. 11. 1836 ve věku 25 let zemřel. Jeho nejznámějším a literárně nejcennějším dílem je nepochybně lyricko-epická báseň Máj.

A právě Máchův Máj byl inspirací pro výstavu nazvanou Máj, kterou pro vás připravuje Centrum cestovního ruchu Litoměřice ve spolupráci s autorem fotografií panem Jaromírem Hanzlíkem vítězem dvou kategorií fotografické soutěže CZECH PRESS PHOTO 2016. Fotografie jsou spjaty s Máchovým Májem a místy, která Mácha při svých cestách navštívil. Přestože nás od prvního vydání Máje dělí téměř dvě století, v tomto spojení působí dílo velmi svěže a moderně.

Přijeďte do Litoměřic a navštivte tuto výstavu, která bude zahájena vernisáží 24. 10. v 17 hod v divadle Karla Hynka Máchy a potrvá až do konce listopadu. Nezapomeňte se také podívat do litoměřického domku Na Vikárce, ve kterém Mácha bydlel, na stálou expozici věnovanou jeho krátkému životu a bohatému dílu. 

Výstavu si je možné prohlédnout v otevírací době pokladny divadla, tedy každou středu od 14:30 do 18:00 hod a vždy hodinu před každým představením i v jeho průběhu.
Časy jednotlivých představení naleznete ZDE.