iPhone revolučně změnil způsob, jakým lidé komunikují jednou provždy!

29.6.2017 – 31.8.2017, 23:59

2017 je rok, kdy bude Apple iPhonu oficiálně 10. Deset let Steve Jobs, výkonný ředitel společnosti Apple, oficiálně oznámil tři výkonné produkty ... spojené do jednoho produktu. "Širokoúhlý iPod s dotykovými ovládacími prvky", "revoluční mobilní telefon", "průlomový internetový komunikátor", jak jej nazval, byl nyní k dispozici na trzích.

Při pohledu zpět iPhone ovlivnil nejen mobilní průmysl, ale i celou společnost. Rok 2017 je rokem 10. výročí nejoblíbenějšího chytrého telefonu a v Apple Museum slavíme příležitost společně se všemi milovníky jablek, umění a Apple!

Před třemi lety českého umělce Roman Řehák, nadšenec pro aplikace pro chytré telefony, vyjádřil zájem modifikovat a upravovat fotografie nejvíce kreativním způsobem. Revidoval velkou sbírku fotografií, které je transformoval tak jedinečným způsobem, že se divákům zdály jako obrazy. Postupně se posunul k tvorbě komických knih a zábavných příběhů v podobě kompilací zábavných fotek.

Dne 4. srpna 2015 došlo k zásadní změně. Rehák objevil speciální programy pro chytré telefony a tablety a začal je nadšeně využívat. Setkání a spolupráce se zajímavými lidmi ho inspirovali a motivovali k vytvoření originálních a smysluplných mistrovských děl. Velký český fotograf,  Jakub Ludvík byl pozván k práci s Řehákem díky iniciativě své make-up umělkyně, Kathy Gajewské. Z tohoto mixu byly vytvořeny skutečně zajímavé a dynamické velkoplošné kousky. Nápady těchto tří obdivuhodných umělců byly smyšleny tak jedinečně silným způsobem. Tato umělecká díla jsou nyní vystavena v Apple muzeu představená prostřednictvím výstavy prezentující omezenou edici Romana Řeháka, Kathy Gajewské a Jakuba Ludvíka.

Při příležitosti oslavy revolučního desetiletí přítomnosti iPhone na trhu spolu s výročím uvezení Multi-Touch, hrdě jsme na otevření přivítali exkluzivního hosta: českého developera přímo z tímu Apple, pana Láďu Zajíčka.

 

Nyní máte možnost obdivovat všechny fotografie původně vytvořené triem PhoneArt.  PhoneArt vytváří a materializuje digitální obsah v aplikacích iPhone na velké plátno pomocí tisku. Digitální obsah je obohacen malířem Jiřím Krátkým, který na plátně přetvořil některé výtvory PhoneArt trio a tak přivedl k obdivu nové, úžasné olejomalby.