S večerníčky na Šlakhamr

5.8.2017, 10:00 – 17:00

Technické muzeum v Brně vás zve na Českomoravskou vrchovinu na Šlakhamr. Tato technická památka byla kdysi hamrem – zařízením na zpracování železné rudy, pak obilným mlýnem a dnes muzejní expozicí, která připomíná bohatou železářskou tradici žďárského regionu. Památka několikrát do roka ožívá. V sobotu 5. 8. 2017 opět přijedou kováři a z hamerny se budou ozývat údery bucharu a kovářských kladiv. Funkčních bucharů není v naší republice mnoho, nenechte si tedy ujít tuto jedinečnou příležitost vidět kováře v akci.

Cena vstupenky: 50 / 25 Kč

Při celodenním programu S večerníčky na Šlakhamr navíc na děti čekají soutěžní stanoviště inspirované večerníčky. Takové hrdiny jako Křemílka a Vochomůrku, Ferdu Mravence, Spejbla a Hurvínka nebo Maxipsa Fíka není třeba dlouze představovat. Děti si budou moci vyzkoušet např. zasadit semínko, zatlouct hřebík, vodit loutky, hledat rozdíly nebo vybírat suroviny do dortu. Myslíte si, že pohádky na dobrou noc dobře znáte? To si můžete vyzkoušet v našem kvízu. Kdo nakreslil Krtka a kdo mluví Maxipsa? Jaké povolání původně dělal Rumcajs a s jakými nástroji pracoval. A víte, proč vlastně vznikla pohádka Krtek a kalhotky?

Jako speciální host přijala naše pozvání Klára Smolíková, autorka moderního večerníčku Vynálezce Alva. I z těchto pohádek jsou pro vás připraveny aktivity.

Takže si v kalendáři zatrhněte červeně datum 5. srpna 2017 a vydejte se za večerníčky na Šlakhamr. Spojte výlet do pohádkové krajiny s pohádkami skutečnými. Takže „Dobrý večer“ a těšíme se na vás.