Startuje týden nejúspěšnějších filmů v rámci letní přehlídky BEST FILM FEST

13.7.2017 – 19.7.2017, 23:59

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první poloviny roku 2017. Kinaři se rozhodli v době letních prázdnin potěšit své věrné fanoušky v podobě lístku do kina za jednotnou atraktivní cenu 69,- Kč za vstupenku. V červenci se uskuteční dvanácté vydání divácky úspěšné přehlídky, která probíhá vždy dvakrát do roka (zima a léto) a koná se od roku 2011.

Cena vstupenky: 69 Kč

Program BEST FILM FESTU je opět žánrově pestrý, dramaturgy přehlídky byli sami diváci. Budou se promítat festivalové hity: skvostná italská tragikomedie o partnerských vztazích Naprostí cizinci, drama o jednom z nejprovokativnějších vídeňských umělců začátku 20. století Egon Schiele, vítěz loňského Cannes - drama Já, Daniel Blake v režii britského legendárního tvůrce Kena Loache. Z letošní oscarové nabídky uvádíme muzikál La La Land, dále drama s excelujícím oscarovým Casey Affleckem Místo u moře či brilantní thriller ze současného Teheránu Klient oceněný Oscarem pro Nejlepší zahraniční film. Diváci se dále můžou těšit na díla uznávaných tvůrců, např.: tragikomedii amerického kultovního tvůrce Jima Jarmusche Paterson či vizuálně vytříbený milostný příběh od uznávaného balkánského režiséra Emira Kusturici Na mléčné dráze. Na přehlídce nechybí ani animovaná sekce, např. rodinná animovaná komedie Mimi šéf či hraná adaptace animované klasiky Kráska a zvíře.

Z českých filmů jsou zastoupeny tyto tituly: favorit letošních Českých lvů životopisné drama Masaryk, tragikomedie Bohdana Slámy o mezilidských vztazích Bába z ledu, první díl z trilogie Zahradnictví melodrama Jana Hřebejka Rodinný přítel či rodinná letní komedie Špunti na vodě. Na programu jsou rovněž dokumenty: snímek o legendárním písničkáři Vladimíru Mišíkovi Nechte zpívat Mišíka v režii Jitky Němcové či časosběrný snímek Strnadovi mapující pětatřicet let jednoho manželství z pera dámy českého dokumentu Heleny Třeštíkové.

Kompletní program přehlídky najdete na webových stránkách přehlídky BEST FILM FEST a na webových stránkách jednotlivých kin:

www.bestfilmfest.cz

www.kinoatlas.cz

www.kinolucerna.cz

www.evald.cz

www.mat.cz