Bleší trhy Praha - Kolbenova

31.1.2015, 7:00 – 26.4.2015, 14:00

Otevřeno každou sobotu a neděli od 7 do 14:00 hodin.

Historie Bleších trhů Praha - Kolbenova

Výměnný obchod, prodej přebytků a prodej věcí, které jejich majitel nepotřebuje, je věc stará jako lidstvo samo. V Evropě, zejména v Německu, Nizozemsku či Švýcarsku, patří tento typ prodeje a nákupu po mnoho let k velmi oblíbeným a "blešáky" v těchto zemích vyhledávají i zahraniční turisté. 

U nás se tento fenomén rozjel ve velkém již za totality na slavné Černé louce v Ostravě. Praha měla zase svou burzu na Spartě. Po ukončení Sparty se o moto-burzu pokoušeli v areálu Reitknechtka. Tady se taky nedalo udržet, tak přišel na řadu prostor seřaďovacího nádraží Smíchov na ul.Knížecí. Konec burzy na Knížecí byl startovním bodem pro dva mladé kluky, kteří se rozhodli pokračovat v tomto druhu podnikání i přesto jak dopadli jejich předchůdci. V lednu 2003 vznikl předchůdce dnešních BLEŠÍCH TRHŮ, byla to svou rozlohou „poloviční“ BURZA OBZOR na Novodvorské ulici. Samozřejmě ani tam se nepodařilo setrvat. Skvělý prostor se podařilo pronajmout v bývalém areálu ČKD Kolbenova.

Od října 2004 tedy máte každý možnost navštívit největší bleší trhy v České Republice a snad i v Evropě. Na ploše 50 000m2 zde najdete nejen kuriozity, použité zboží, které se právě Vám může ještě hodit, ale také tu výhodně nakoupíte zboží zcela nové - za bezkonkurenčně nízké ceny! To, co nakoupíte na bleším trhu, nenajdete v žádném supermarketu!

A navíc! Věci, které Vám doma již dosloužily, zabírají místo, ale je vám líto je vyhodit, můžete na bleším trhu výhodně zpeněžit. A nepotřebujete ani živnostenský list, váš zisk z prodeje osobních věcí se nedaní! Máte-li obchodního ducha, stačí každý víkend zavítat na bleší trhy v Praze!

zdroj: www.blesitrhy.cz