Kratochvílení - divadelní představení V kruhu odehraje divadlo Continuo v zámecké zahradě

3.8.2017, 21:00 – 14.8.2017, 22:30

Divadlo Contnuo se vrací po 10 letech do zahrad renesančního zámku Kratochvíle. Objevte s námi znovu kouzlo noční zahrady a magii vodní hladiny.

Cena vstupenky: 380, 330, 300, 250, 0 Kč
Kratochvílení - divadelní představení V kruhu odehraje divadlo Continuo v zámecké zahradě
  • Adresa:
    Netolice 384 11

Divadlo Continuo je mezinárodní nezávislá divadelní skupina vedená uměleckým vedoucím Pavlem Štouračem. Od roku 1995 sídlí soubor v jihočeských Malovicích. Představení a projekty Divadla Continuo se vyznačují kombinací uměleckých stylů a výrazné výtvarné poezie. Pohyb, živá hudba, loutky, fyzické divadlo, akrobacie a tanec.

V roce 1997 přijalo Divadlo Continuo pozvání kastelána zámku Kratochvíle, pana Vojty Troupa a zrealizovalo v prostorách renesanční zahrady a vodního příkopu zámku svůj první projekt v nedivadelním prostoru. Původně mělo jít jen o jednorázový projekt. Již během tohoto prvního setkání však vznikla silná vazba mezi poetikou Divadla Continuo a prostoru Kratochvíle. Projekt se tak na Kratochvíli zabydlel a probíhal zde i v dalších letech (1997 – 2006).

Od roku 2007 Divadlo Continuo rozvíjelo tento svůj specifický divadelní žánr na mnoha dalších místech v blízkém či vzdálenějším okolí svého sídla Švestkový Dvůr v Malovicích, kde divadlo od roku 1995 sídlí. Pravidelné letní site specific projekty se tak uskutečnily na hladině rybníka Otrhanec v Malovicích, ve vlaku a v okolní krajině místní lokální tratě Netolice – Malovice, v prostorách bývalé cihelny ve Vodňanech, ve sklepení galerie Sladovna v Písku, v prostorách bývalého Schwarzenbergského statku Rábín a v loňském roce ve dvoře nově zrekonstruovaného prostoru Švestkového Dvora. 

Po deseti letech výzkumů, hledání a experimentů v nejrůznějších nedivadelních prostorech a 20 let od prvního Kratochvílení se Divadlo Continuo rozhodlo znovu se na Kratochvíli vrátit a letošní projekt znovu připravit v prostorách renesanční zahrady a vodního příkopu. Inscenace V Kruhu bude vznikat po dobu čtyř týdnů (od 3. července do 2. srpna) na Švestkovém Dvoře v Malovicích a na zámku Kratochvíle. Na její přípravě se bude vedle stálých členů souboru Divadla Continuo podílet 20 vybraných tanečníků, herců performerů, výtvarníků a muzikantů z 12 zemí Evropy a zámoří.

  1. - 14. 8. 2017 vždy od 21:00

Více informací: http://www.continuo.cz/kratochvileni-2017/

Foto: Karel Fořt