Značka Krušovice je partnerem hudebních festivalů. Zároveň odmění štědré lidi

23.6.2017 – 24.6.2017, 23:59

Festivalová sezona je za dveřmi a značka Krušovice se stane hrdým partnerem několika akcí. Nejde přitom „jen“ o podporu dobré hudby a zábavy. Například na Rohanském ostrově (při této příležitosti přejmenovaném na Štědrý ostrov) na festivalu United Islands odmění pivem lidi, kteří přispívají organizaci Člověk v tísni. Krušovice jsou dále partnerem Metronome festivalu na pražském Výstavišti v Holešovicích.

Jeden z největších multižánrových a mezinárodních hudebních festivalů United Islands of Prague se už po čtrnácté uskuteční během posledního červnového víkendu na několika místech v Praze. Jednotlivé scény propojí korza se stánky a dalšími aktivitami. Své výročí založení zde oslaví humanitární organizace Člověk v tísni. Značku Krušovice „nejvíce“ zajímá Štědrý (Rohanský) ostrov. „Štědří lidé, kteří podporují humanitární organizaci Člověk v tísni, si budou moci vyzvednout pivo zdarma. Půjde o krušovický Ležák za studena chmelený, pivo s charakterem, které jsme uvařili pro lidi s charakterem. Předpokládáme, že přispěvovatelům Člověka v tísni rozdáme kolem tisícovky piv,“ konstatoval za značku Krušovice manažer Jiří Coufal. Štědří lidé s charakterem dostanou 1 + 1 pivo zdarma v krušovickém stánku právě na Štědrém ostrově.

Metronome Festival Prague, který se ve stejném termínu 23. a 24. června koná na Výstavišti v Holešovicích, se letos pyšní podtitulem city festival. To v praxi znamená, že se návštěvníci mohou těšit na bohatý doprovodný program, tedy dny plné zážitků, nápadů a pohody. O program se postarají i festivaloví partneři včetně značky Krušovice. Návštěvníci mohou přijít ochutnat Ležák za studena chmelený a další druhy krušovických piv do provizorní Šalandy, která v Holešovicích vznikne pro účely festivalu. Ve fotokoutku si mohou pořídit snímek na památku. Chybět nebudou ani oblíbené soutěže o trička či kšiltovky s hláškami pro krále a královnu. Největším lákadlem se určitě stane velká soutěž o pivní rentu na celý rok nebo pivo zdarma přímo na festivalu až pro 1000 účastníků soutěže. Zájemci o výhru se do soutěže budou přihlašovat prostřednictvím festivalové WIFI sítě. V Královské Relax zóně se mohou návštěvníci těšit na odpočinkové aktivity a drobné soutěže, kde bude v hlavní roli krušovické pivo.

Krušovice byly jako jediný pivovar u nás po sto let ve vlastnictví české královské koruny, když ho  v roce 1583 koupil král český a císař římský Rudolf II. Od té doby zde krušovičtí sládci vaří pivo bez přerušení. Do portfolia krušovického pivovaru patří především královská Desítka a Dvanáctka, které jsou na přání spotřebitelů vařeny podle dobových receptur z osmdesátých let 20. století. Součástí portfolia jsou také Krušovice Černé a Krušovice Pšeničné. Krušovický pivovar potvrzuje, že patří do srdce chmelařské oblasti a ve spolupráci s Chmelařským institutem v Žatci připravuje každý rok několik sezonních piv a speciálů, které jsou i z jednoho druhu chmele. V roce 2015 podepsala značka Krušovice smlouvu s Mezinárodní federací ledního hokeje. Krušovice se tak staly několikaletým sponzorem budoucích hokejových mistrovství, a to až do roku 2019. Krušovická piva pravidelně vyhrávají prestižní degustační soutěže doma i v zahraničí. Výrazným úspěchem se v roce 2013 staly stříbrné medaile pro Desítku a Dvanáctku ze soutěže Monde Selection – Quality Award. V letošním roce na soutěži Zlatá pivní pečeť v Českých Budějovicích obsadila ve své kategorii druhé místo Krušovická desítka a toto umístění potvrdila i napříč všemi kategoriemi. V této soutěži se dařilo i pivu Krušovice Černé, které obsadilo třetí příčku. Pivovar je známý i svými exkurzemi, v roce 2015 ho přivítalo několik desítek tisíc návštěvníků. Pravidelně také pořádá i speciální exkurze a kurzy pivního sommeliérství pro opravdové pivní znalce. Krušovice tak chtějí ukázat, že pivo lze s gastronomickými specialitami dobře kombinovat a hodí se například i k sladkým dezertům. S tímto trendem přišla značka jako první mezi velkými pivními značkami