Přehlídka moravských vín – Vínománie 2017

15.6.2017 – 24.6.2017, 23:59

Přehlídka moravských vín – Vínománie 2017 představí na náměstí Svobody nabídku 20 vinařství a doplní ji řemesla a dárkové zboží, občerstvení a farmářské produkty a denně 15 až 21 hod. letos tišší doprovodný program.

Vínománie bude probíhat celých deset dnů v termínu 15. až 24. června.

Akce je součástí festivalu zábavy pořádaného v rámci mezinárodní přehlídky ohňostrojů STAROBRNO IGNIS BRUNENSIS v produkci společnosti SNIP & CO.

Vínománie, která je podporována Vinařským fondem ČR, nabídne výběr tichých i šumivých vín z 20 vinařství. Stánky budou v provozu každý den od 10 hod. minimálně do 20 hod., dále pak dle zájmu návštěvníků až do 22:00 hod. Návštěvníci se mohou těšit například na vinařství Sonberk, Vinselekt Michlovský, vinařství Michna, vinařství Rauš nebo oblíbené rodinné vinařství Košut. Vinaři dohromady představí minimálně 300 vzorků.

Degustace se budou kupovat přímo u vinařských stánků, běžné degustované množství bude 0,5 dcl a cenové rozpětí degustace 10 – 25 Kč dle druhu vína. Pro komfortní degustaci budou zajištěny degustační sklenice s atraktivním potiskem a vyplachovačky sklenic.

Tržiště doplní stánky s řemeslným a dárkovým zbožím (umělecké zpracování dřeva, originální autorské šperky, kameny a vykrajovátka, bižuterie a módní doplňky, levandulový sortiment a další) a stánky s občerstvením (speciality na grilu, horalské sýry a uzeniny, trdelníky, frgály a škvarkové tyčinky, maďarské uzenářské a sýrové speciality, Hustopečská mandlovice a produkty z mandlí, zdravé mlsání – luštěninové dobroty, mléčný karamel a další).

Akci budou zpestřovat hudební a taneční skupiny, které byly schopny dodržet hlukové omezení, a řemeslné a výtvarné dílny nejen pro děti, a to každý den od 15 do 21 hod.  Nebudou chybět folklórní soubory, cimbálky a lidoví hudebníci. Na mimořádný program se pak mohou návštěvníci těšit 23. června, kdy na nám. Svobody v rámci festivalu zábavy proběhne Den Policie České republiky a v sobotu

  1. června Dopravní nostalgie s jízdami historických vozidel MHD. Vínománie pak bude stylově ukončena 24. června nesoutěžním epilog ohňostrojem nad hradem Špilberk.

Další informace včetně kompletního přehledu zúčastněných vinařství a doprovodného programu jsou k dispozici na facebookových stránkách akce www.facebook.com/slavnostivinabrno