Obchodní centrum Galerie nabídne dětem víkend s Mattelem

17.6.2017, 10:00 – 18.6.2017, 18:00

V sobotu 17. a v neděli 18. června se v OC Galerie otevře hrací zóna pro děti všech věkových kategorií. Sobota bude patřit holčičkám, které se budou moci proměnit v nejoblíbenější hračku současnosti: panenku Barbie. Neděle pak bude patřit klukům a tatínkům, kteří se budou moci vyřádit s nepřekonatelnými angličáky Hot Wheels. Zóny budou všem dětem k dispozici zdarma vždy od 10 do 18 hodin.

„Hrací zóny vybavil jeden z největších světových výrobců hraček, společnost Mattel ,“ říká Renata Nejtková, marketingová manažerka Obchodního centra Galerie. „součástí akce jsou i doprovodné programy v podobě soutěží o úžasné ceny, každou hodinu budou probíhat workshopy na téma „Můžeš být kým chceš“, kde si děti budou moci vyzkoušet různá povolání a děvčata se v sobotu budou moci vyfotit v originální krabici Barbie.  Kluky potěší největší autodráha a desítky angličáků a drah Hot Wheels na speciálních stolech.“

Barbie je světově nejprodávanější panenkou. Poprvé byla veřejnosti představena na největším veletrhu hraček v roce 1959. Na začátku její slávy stojí Ruth Handlerová. Ruth napadlo vytvořit Barbie, když pozorovala svou dceru, jak si hraje s panenkami – napodobeninami malých dětí. Barbara, dcera Ruth, panenkám přisuzovala role dospělých. A protože v tehdejší době moc hraček, které by se podobaly dospělým lidem, nebylo, svěřila se Ruth se svým nápadem vyrábět panenky se vzhledem dospělého člověka manželovi. Ten jako ředitel společnosti Mattel byl nápadem přímo nadšený. Barbie však měla i svou předchůdkyni. Byla jí jistá německá panenka Bild Lilli, k níž musel Mattel zakoupit práva, než panenku definitivně uvedl do světové síně slávy.     

Veškeré podrobnosti k akci jsou uvedeny na www.oc-galerie.cz.