Nomádi: zážitková výstava o životě na cestách

15.6.2017 – 31.10.2017, 23:59

Netradiční umělecký zážitek nabídne letos v létě nádvoří plzeňské Kreativní zóny DEPO2015. Výstavu Nomádi inspirovaly životy lidí, kteří chtějí nebo musejí být na cestách.

Projít si ji můžete za dne i v noci – nabídne totiž zážitkové nocování v sedmi nomádských příbytcích!
Autory vystavených objektů jsou především streetartoví umělci, kteří mají zkušenost s uměleckou existencí na ulici a bez střechy nad hlavou. Reflektují v nich téma nomádství a života na cestách. Architekti a designéři přinášejí utopická, inovativní nebo neobvyklá řešení mobilního bydlení. Svá netypická díla zde zaparkují MAK / mobilní architektonická kancelář, Pavel Karous, Vojtěch Valda, Joyride Tent, Tentsile, Artur Magrot, Čestmír Suška, Galerie 1 hodiny, Jakub Geltner, Matěj Frank, Nozomi Watanabe, TIMO, Toy Box, TRON, či Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara.

Zážitkové bydlení v dočasných a mobilních příbytcích může být trochu nostalgické jako při cestách trabantem na Rujánu. Je trochu uměním jako přespání v dřevěném Favoritu. Je trochu hi-tech jako karavan za kolo s elektromotorem na solární pohon. Je inovativní jako pin-up house složený ze 14 modulů, má cestovatelského ducha jako stan zavěšený na třech lanech a je rozhodně industriální v duchu bývalého depa dopravního podniku v Plzni. Rezervovat si ubytování v jednom ze sedmi příbytků přímo na nádvoří DEPO2015 můžete už nyní na mailu: [email protected].

Jako doprovodný program se promítá 15. 6. švédský dokumentární film Mikrotopie a 22. 6. vystoupí legendární kapela „Už jsme doma“, která nomádským způsobem projela Japonsko, USA, Kanadu i Nový Zéland.

Více na www.depo2015.cz.