Eva tropí hlouposti - Činoherní klub

28.6.2017


Děj komedie je zasazen do období předválečného Československa. Hlavní představitelkou je mladičká Eva, jež přijíždí z internátu, do kterého byla „uvězněna“ svou tetou, kterou společně se svým bratrem Michalem nazývají láskyplně teta „Pa“.

Eva tropí hlouposti - Činoherní klub
  • Adresa:
    Ve Smečkách 26
    Praha 1 11000

Středa 28. června / 19:30

Divadelní soubor Hamlet při ZŠ Ke Kateřinkám
Fan Vavřincová: EVA TROPÍ HLOUPOSTI
Režie, dramaturgie a úprava: Lukáš Taller / Asistentka režie: Jana Svobodová / Scéna: Lukáš Taller / Kostýmy: Ivana Ivkovičová / Hudba: Ondřej Havelka / Maskérka: Klára Krejčíčková / Hrají: Kristýna Novotná, Jan Šimánek, Richard Čech, Markéta Zdeňková, Kateřina Bardová, Kateřina Novotná, Lukáš Petr, Pavel Chromec, Filip Formánek, Ondřej Fixmer, Sára Pastorková, Magdalena Hagenová, Natálie Hagenová, Barbora Valešová.

Velkou událostí v Evině rodině je oslava 60. narozenin tety Pa, na kterou přijíždí i bratr Michal. Láskou tety Pa je pěstování růží a velice ráda by získala návod na pěstování nové odrůdy, kterou vyšlechtil pan továrník Záhorský, jenž se svou rodinou přistěhoval nedaleko domu, kde teta Pa bydlí. Eva se rozhodne ke komickému činu, vydávat se za sekretářku v domě pana továrníka Záhorského a návod na pěstování Záhorské růže uloupit. Do domu se omylem dostává i Evin bratr Michal, který je zamilován do Elišky, dcery pana továrníka Záhorského. Evina špionáž je lehce narušena tajemníkem pana Záhorského Jiřím, do kterého se zamiluje. I on se vloudil do domu Záhorských, aby získal zpět odcizený rodinný šperk. Po všech eskapádách končí tento příběh šťastně. Manželé Záhorští se spřátelí s tetou Pa, Michal se zasnoubí s Eliškou a Eva nakonec uloupí svou životní lásku v podobě Jiřího.

Činoherní klub uvádí: Přehlídka amatérských divadelních souborů v roce 2016 se uskutečňuje za finanční podpory MK ČR.