Jazz Open Ostrava 2017

9.6.2017, 19:00 – 10.6.2017, 23:30

Mezinárodní festival Jazz Open Ostrava 2017  je jednou z nejdůležitějších kulturních akcí v Ostravě, která je významně podporována Statutárním městem Ostrava. Slovo „Open“, obsažené v názvu, znamená nejen „otevřené“ koncerty pod širým nebem slezskoostravského hradu, ale vystihuje též podstatu naší filozofie - prezentovat jazz jako hudbu „otevřenou“ mnoha dalším hudebním a kulturním vlivům a široké veřejnosti. Letošní, již 12. ročník festivalu, bude trvat tři dny.

Cena vstupenky: jednodenní 200,-/100,- dvoudenní 400,-/200,- ZTP a děti do 15let zdarma Kč

3. června proběhne Prolog Jazz Open Ostrava 2017 v Pjetka music clubu, který se nachází
v centru Ostravy na Havlíčkově nábřeží.
Prolog se jistě stane mimořádnou kulturní událostí. Legenda českého divadla, hudby a výtvarného umění – pan Jiří Suchý zde zahájí v odpoledních hodinách výstavu svých grafik a v podvečer proběhne společně s Jitkou Molavcovou a s pianistou Borisem Urbánkem improvizovaný večer s písničkami a povídáním o historii i současnosti nejen Divadla Semafor

V pátek 9. června vystoupí jedna z nejlepších světových hráček na baskytaru, multiinstrumentalistka
a skladatelka IDA NIELSEN z Dánska, spoluhráčka PRINCE.
Tomuto koncertu bude předcházet více než dvouhodinový blok věnovaný 30 leté historii jedné z nejlepších česko-slovenských “fusion” kapel - TUTU Borise Urbánka. Přijede zahrát - oslavit mnoho hudebníků, kteří prošli touto formací.
sobotní odpoledne 10. června zahájí mladé severomoravské kapely – Jazz Combo Milana Straky, Musicale Band - SZUŠ Studénka, a zábavné, ke kořenům jazzu se vracející trio BosoBos.
Večerní část odstartuje mladá talentovaná slovenská zpěvačka Sisa Feher s kapelou Fehero Rocher, největší objev současné slovenské jazzové scény.
Hlavní hvězdou sobotního večera, 10. června, bude kapela PATAX. Objev posledních let, projekt amerického perkusisty a producenta Jorge Peréze. Představí fascinující kombinaci flamenca, funku, latin jazzu, afrokubánského folkloru a fusion. Jejich projekt “Tribute to Michael Jackson” se stal absolutním hitem posledních let.