Vítání ptačího zpěvu

22.4.2017

Zveme vás na ptačí koncert do Otevřené zahrady a jejího okolí. Budete si muset přivstat, ale bude to stát za to! Ranní ptáče totiž nejen dál doskáče, ale hlavně toho víc uslyší!

K jaru jásavý ptačí zpěv neodmyslitelně patří. Se zkušeným ornitologem Tomášem Růžičkou se vydáte na procházku do okolí zahrady pod Špilberkem a společně budete objevovat hlasy běžných ptáků.

„Park na Špilberku a Otevřená zahrada jsou takovou ptačí oázou ve městě. Když budeme mít štěstí, uslyšíme a uvidíme třeba rehka zahradního, jednoho z nejkrásnějších ptáků našich zahrad a parků. Určitě se ale seznámíme se zpěvem jednoho z našich nejmenších ptáčků - budníčka menšího. A je dost možné, že nám svůj tok předvede holub hřivnáč,“ láká na 5. ročník akce Tomáš Růžička, ornitolog a průvodce pro tento den.

Vítání ptačího zpěvu v Otevřené zahradě pořádá Nadace Partnerství ve spolupráci s Českou společností ornitologickou. Cílem dobrovolného zájmového sdružení profesionálů i amatérů je výzkum a ochrana ptáků a jejich prostředí.
POZNÁMKA: Z organizačních důvodů a pro lepší průběh akce prosíme o registraci. Děkujeme.
Místo srazu: vchod u budovy C pod dřevěnými amfiteátrovými schody.

Kde: Otevřená zahrada - vzdělávací a poradenské centrum (Údolní 33, Brno)