POPRVÉ spolu na jednom podiu! JAROSLAV SVĚCENÝ bude exkluzivním hostem Vánočního Symphonic Tour Mira Žbirky - Pardubice

12.12.2017, 20:00 – 22:00

Kdo jiný by mohl být víc než důstojným hostem symfonického vánočního turné než uznávaný houslový virtuóz Jaroslav Svěcený!

Miro Žbirka má z této zprávy obrovskou radost a na koncerty se velmi těší. Na společné koncertování, byť se znají velmi dlouho, nikdy nedošlo. Vánoční Symphonic Tour představí oba respektované interprety na jednom podiu v úplné premiéře.

Miro Žbirka k tomu popisuje zážitek, který – pevně věří – se již nezopakuje: „S Jardou jsme dlouholetí kamarádi, známe se od 80. let a mnohokrát jsme se potkali v zákulisí různých televizních pořadů či na večírcích. Právě z jednoho takového setkání mám pro mě opravdu děsivý (později už vtipný) zážitek. Jarda prezentoval v Národním domě na Vinohradech nějaké šíleně drahé housle a já tam v rámci té akce také hrál. Na následném rautu mi o houslích vykládal, kolik stojí a jakou mají historii, ukazoval mi je a pak najednou někoho uviděl a řekl - „prosím tě podrž mi je (ty housle!) na chvilku“ - a odběhl neznámo kam. Zůstal jsem tam stát, v ruce hudební nástroj v ceně celých Vítkovických železáren a bál se pohnout. Udělal jsem vlastně takové štronzo a několik minut se modlil, aby do mě někdo nevrazil. Nakonec se Jaroslav vrátil a osvobodil mě. Ten pocit si ale pořád vybavuji a doufám, že na turné nic takového nezažiju J. Mám mimořádnou radost a vážím si toho, že si Jarda Svěcený našel čas a konečně si spolu zahrajeme na jednom pódiu.“

Vánoční Symphonic Tour 2017 dostalo finální podobu během rekonvalescence Mira Žbirky po těžkém zápalu plic. Turné vznikalo na četná přání fanoušků, kteří na to předchozí nesehnali vstupenky, anebo byla místa koncertů příliš vzdálená.

Mira Žbirku doprovodí kromě jeho kapely také symfonický orchestr pod vedením Adriana Kokoše Diváci se tak mohou těšit na Žbirkovi hity v symfonickém pojetí, na Jaroslava Svěceného, ale také na místní dětské pěvecké sbory.

V Praze uvidíte Mira Žbirku v rámci prestižního Mezinárodního hudebního festivalu České doteky hudby 19. 12. 2017 v Kongresovém centru Paláce kultury.                                                                                                                                                                                                                                                           

Těšíme se na vás během Vánočního Symphonic Tour 2017

  1. 12. 2017        Brno, DRFG Aréna
  2. 12. 2017        Plzeň, Home Monitoring Aréna
  3. 12. 2017        Bratislava, Aréna O. Nepelu
  4. 12. 2017        Pardubice, Tipsport Aréna

 

Více informací a to včetně předprodeje vstupenek najdete na www.zbirka2017.cz.