ČARODĚJNICE NA LADRONCE 2017

30.4.2017, 12:00 – 21:00

Největší čarodějnický slet pořádaný ve střední Evropě. Tradiční největší oslava pálení čarodějnic ve střední Evropě se uskuteční v neděli 30. dubna 2017 v pražském parku Ladronka.

Hudební program nabídne vystoupení Jaroslava Uhlíře, skupiny Yellow Sisters a bubenickou show Tam Tam Batucada. Vystoupí také vítěz loňské soutěže studentských kapel, Mr. Stranger. Program letošních Čarodějnic je určen pro všechny věkové skupiny. Děti mohou skotačit v trampolínovém parku či na skákacích hradech, pro větší zde bude otevřena škola moderního tance. Teenegery zaujme atraktivní djský workshop pod vedením profesionálních muzikantů z Musartedo Music School. V Dětské zóně Domu dětí a mládeže Hlavního města Prahy si mohou návštěvníci vyzkoušet sportovní a jiné aktivity, např. zábavné fyzikální experimenty, výrobu čarodějných lízátek, a na podium zhlédnout divadelní vystoupení. Velký zájem je každoročně o soutěže Čarodějnice a čaroděj roku, Na koštěti kolem světa a Čarodějnice na kolečkách. Ti nejtvořivější se mohou zapojit do klání o nejkrásnější vyrobenou čarodějnici.

Mezinárodní kuchyně i tradiční opékání špekáčků

Netradiční jídla a pochoutky mezinárodní gastronomie nabídne druhý ročník LADRONKA PIKNIK FOOD FESTIVAL, který ve 12 hodin symbolicky odstartuje letošní čarodějnické oslavy. Nabídne více než 30 gurmánských koutků s občerstvením, jako jsou gruzínské a italské speciality, tradiční belgické hranolky z čerstvých brambor, exotické pokrmy ze střední Asie, ale také poctivé burgery či naopak vegetariánskou pizzu. Chybět však nebudou ani stánky s tradičním občerstvením, v celém areálu parku bude k dispozici dostatek grilů pro opečení uzenin.

Praktické informace pro návštěvníky

Akce se koná v neděli 30. dubna 2017 od 12.00 hod. do 21.00 hod. v parku Ladronka Praha 6. Doprava - s ohledem na omezené možnosti parkování v blízkosti parku Ladronka doporučujeme využít spojů MHD např. autobus 191 (zastávky Štefkova, U Ladronky, Rozýnova či Televizní věž). Z centra se dostanete těmito spoji: metro A - Hradčanská, přestup na tramvaj č. 25, metro B - Anděl, přestup tramvaj č. 22, 25 (zastávka Vypich). Posíleny budou večerní spoje z Ladronky zpět do centra.

Bezpečnost -  infostáncích budou ZDARMA k dostání tzv. ZTRACENKY - náramky pro děti, na které mohou rodiče napsat své telefonní číslo a v případě ztráty dítěte tak urychlí jeho nalezení. V případě, že se vaše dítě ztratí, dostavte se k hlavnímu pódiu, kde moderátor vyhlásí na pódiu jméno ztraceného dítěte.

Prosíme, dbejte zákazu vnášení a požívání vlastního alkoholu, vnášení skleněných nádob, včetně lahví, dále plechovek, hořlavin, zbraní jakéhokoliv druhu. Zákaz vstupu se psy bez košíku a rozdělávání vlastního otevřeného ohně. Vstup na akci je zdarma.

Více informací: www.carodejnicenaladronce.cz, www.facebook.com/CarodejniceNaLadronce/?fref=ts,