Oslavy 110 let města Břevnova

29.4.2017, 10:00 – 17:00

Den oslav 110.let povýšení Břevnova na město navazuje na úspěšnou akci oslav,  kterou spolek pořádal před 10.lety. Celý den se ponese v historickém duchu.

Na pódiu vystoupí Patrola Šlapeto, Staropražští heligonkáři, Josef Švejk a C.K.Šraml, Šmrnc, Cimbálová muzika, kejklíři a žongléři.
V historických stáncích si návštěvníci budou moci nejen zakoupit věci pro chuť i potěchu, ale budou se i moci seznámit s historii různých řemesel jako například pivovarnictví, včelařství, bednářství, kovářství, drátování, mydlářství, korálkování a další. U některých stánků si to budou moci i vyzkoušet sami.

V areálu bude i poštovní úřad s prodejem pohlednic historického Břevnova s příležitostným razítkem ke dni oslav a také u kováře si návštěvníci budou moci sami vyrazit pamětní minci.

Návštěvníci se budou moci na akci od 12 do 16 hodin bezplatně dostat historickou tramvají, která bude jezdit na trase Vypich, Břevnovský klášter, Pražský hrad, Hradčanská a zpět.

Připravena bude i jízda po historii Prahy 6, jak jinak než historickým autobusem, nástupní a výstupní zastávkou bude Břevnovský klášter. Součástí akce bude i přehlídka veteránu a povozů a jejich spanilá jízda po Praze 6.
Po celý den budou zpřístupněny i prostory Břevnovského kláštera.

Návštěvníci v dobových kostýmech jsou obzvláště vítáni!!!!

Vstupné do areálu se žádné neplatí, i když je možné, že někteří vystupující budou v duchu dávných tradic vybírat za svá vystoupení do klobouku. Ale jinak je program volně přístupný všem, kteří přijdou.