ČK uvádí: Torpédo pro tebe - Činoherní klub

20.5.2017, 19:00 – 21:00

Autorské nihilistické absurdní drama. O lidech, co se neměli nikdy potkat.

Možná jsem v tomto kuse nenalezl ten pravý nihilismus, ale rozhodně zatím nejlepší hru, kterou OLDstars nastudovali. Základem úspěchu je precizní text Oskara Bábka, celkově navozená atmosféra vlakového kupé, a především herecký koncert v podání skvělého Jana Búrika a naprosto okouzlujícího Richarda Juana Rozkovce, jehož charisma v civilním ztvárnění jeho postavy je jedním slovem úchvatné. Nechci prozrazovat děj, ale kdo touží po absurdním dramatu, často však přecházejícího do komedie, a to vše podáno s nadhledem, kde navíc neschází potřebný přesah, pak nesmí Torpédo pro tebe vynechat.
Lukáš Holubec / i-divadlo.cz

Informace o souboru:
OLDstars, z. s.
Nezávislá studentská umělecká skupina.
OLDSTARS z.s. je nezávislá umělecká skupina s vášní pro nejrůznější kulturní projekty. Ve svých klubových sklepních prostorech HarOLD a H2O inscenuje nejrůznější texty české i světové dramatiky, pořádá scénická čtení, divadelní happeningy a koncerty, organizuje divadelní festival na hradě Helfenburk, v klášteře v roudnici nad Labem a v Divadle v Celetné.
Dramaturgie vychází ze specifik generačního divadla s přihlédnutím k hereckým příležitostem jednotlivých členů souboru. Kromě klasických titulů a dramatizací jsme si vyzkoušeli i autorskou tvorbu. V posledních sezonách se často potkáváme s moderní dramatikou. Organizujeme scénická čtení a Kabarety. Chceme být otevřenou platformou studentského kulturního života nejen v Praze.
OLDstars dnes funguje jako korporace desítky samostatných souborů, s teamem lektorů a párem vlastních divadelních prostorů.

http://www.oldstars.cz/

Činoherní klub uvádí: Přehlídka amatérských divadelních souborů v roce 2017 se uskutečňuje za finanční podpory MK ČR.

ČK uvádí: Torpédo pro tebe - Činoherní klub
  • Adresa:
    Ve Smečkách 26
    Praha 1 11000

Režie: Oskar Bábek / Světelný design: Kryštof Lepšík / Grafika: Vojtěch Václav Porteš / Hrají: Jan Búrik a Richard Juan Rozkovec.