Nová hudební inscenace Operního studia Národního divadla moravskoslezského O pejskovi a kočičcezpracovává hravou formou hudebního divadla knihu Josefa Čapka a je určená dětem od čtyř do osmi let. Je jedinečná tím, že v ní hrají hlavní role děti.
O pejskovi a kočičce - Divadlo Antonína Dvořáka
  • Adresa:
    Čs. legií 148/14
    Ostrava – Moravská Ostrava 701 04
V příbězích Jak si dělali k svátku dort, Jak si myli podlahu, Jak si pejsek roztrhl kaťata, Jak našli panenku, která tence plakala a O pyšné noční košilce uvidíte v rolích pejska a kočičky Matyáše Waldera a Johanu Habiballu.
 
Spolu s nimi si hraje a zpívá pan spisovatel Josef Čapek (činoherec Michal Sedláček), který se postupně převtěluje i do dalších postav (zlý hladový pes, dešťovka a švadlena).
V podání členů dětského sboru uvidíte nejen další známé postavičky – zajíce, slepici, myši, opuštěnou panenku, noční košilky, andílky, – ale i zpívající kuchyňskou troubu nebo déšť a vítr. Právě svěží dětské hlasy jsou hlavním nositelem hudebního obsahu a dávají dílu radostný náboj a originální charakter.
 
Scénář, hudba a režie: Pavel Helebrand
Představení má dvě dějství a přestávku, každé dějství trvá 25 minut.
 
Představení mohou navštívit v doprovodu rodičů také děti od tří let do sedmi let. Jednotlivé příběhy jsou ucelené, takže pokud se malý divák přestane soustředit, lze odejít i dříve a další příběhy zhlédnout příště.
S pejskem a kočičkou si můžete i zazpívat!
 
Hrajeme na zkušebně v Divadle Antonína Dvořáka. Do zkušebny se dostanete pracovním vchodem, který se nachází vpravo od průčelí divadla, a pak výtahem do čtvrtého patra, přístup je bezbariérový.
 
Vstupné: pro MŠ a ZŠ 70,- Kč, pro veřejnost 100,- Kč, počet míst 60
Představení je realizováno v produkci Ilony Kučerové ve spolupráci s NDM.

Představení je realizováno za finanční podpory statutárního města Ostravy, Krajského úřadu Moravskoslezského kraje, městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a Nadace Landek.