ANNA K "VE SVĚTLE" 2017 v Brně

5.4.2017, 20:00 – 21:00

Po šesti letech, které zpěvačka Anna K. vyplnila bilancujícím akustickým projektem nebo účastí ve StarDance, vydává držitelka 5 cen Anděl nové řadové album nazvané Světlo (Brainzone). Kolekce silných písniček vznikala již v osvědčeném tandemu s jejím životním partnerem a producentem Tomášem Varteckým. S jednou skladbou přispělo legendární duo Zdeněk Svěrák – Jaroslav Uhlíř a na několika aranžích se podílel i Jan P. Muchow, který stál za přelomovou nahrávkou Anny K. Nebe.

Nové album zpěvačka podpoří na březnové a dubnové koncertní šňůře Ve světle tour 2017. Vstupenky jsou v předprodejní síti TicketLIVE.

„Světlo nejvíc vystihuje moje současné rozpoložení. Na podzim jsem začala kvůli StarDance trénovat tanec a přestože jsem po těch nekonečných trénincích téměř lezla po čtyřech, cítila jsem, že se začínám vynořovat na světlo z tunelu, ve kterém jsem po mnoho let žila. I o tom ty písničky jsou. A mimochodem, moje jméno Luciana v latině znamená něco jako zářící nebo světlá,“ přibližuje zpěvačka.
Písničky na albu podle ní nejsou jen optimistické. „Ani nic převeselého či depku nehledejte. Spíš mám ráda melancholii a dramatičnost, miluju písničky dojemné tak, že se mi stahuje krk, když je zpívám,“ říká.
Jedenáct skladeb, které díky velkému stylovému rozptylu oscilují mezi písničkářstvím, elektronikou, rockem i šansonem, zdobí i několik hostů. Kromě Jaroslava Uhlíře na piano je to i zpěvák Robert Kodym v duetu Milá nebo členové britské kapely Reef v jediné anglicky zpívané skladbě Hold a Little Place, ke které napsal text někdejší frontman Circusu Praha Bradley Stratton.
Finální mix a supervizi měli na starosti britští producenti Steve Lyon (The Cure, Paul McCartney, Depeche Mode…) a Jay Reynolds (The Strypes, Ella Eyre, McFly…).
Za grafickým designem CD Světlo, které díky fosforeskující barvě ve tmě svítí, stojí hudebník a výtvarník Daniel Kurz. Z jeho grafických návrhů vychází i design koncertní scény. „Měla jsem od začátku v hlavě, že se turné může jmenovat Ve světle a že bych konečně jednou mohla mít barevnou a světelnou stage. Bude to nádhera,“ prozrazuje Anna K., která v nových kulisách s šestičlennou kapelou za zády přehraje velkou část repertoáru nového alba. „A samozřejmě nezapomeneme na naše největší hity. O ty fanoušky nepřipravím,“ doplňuje.

PLÁN TURNÉ:

23.3. 2017 Kolín, Městské divadlo
30.3. 2017 Třebíč, Divadlo Pasáž
5.4. 2017 Brno, Semilasso
12.4. 2017 Teplice, Krušnohorské divadlo
20.4. 2017 Plzeň, Velká Synagoga
22.4. 2017 Trutnov, UFFO
25.4. 2017 Praha, Divadlo Hybernia
27.4. 2017 České Budějovice, Metropol
28.4. 2017 Ostrava, Dům kultury