Příběh železa

18.3.2017 – 31.3.2017, 23:59

Jedinečná a originální výstava železných soch zvířat, doprovázená sobotními odpoledními dílnami a fotokoutkem bude v OC Silesia  k vidění od 18. do 31.3. Přijďte si prohlédnout jedinečně propracovaná zvířata v životní velikosti vyrobená z kovového odpadu. Můžete pohlédnout do očí tučňákům nebo vzhlédnout k 5-ti metrové žirafě Safiře a jejímu mláděti Melmenovi.

Myšlenka na vytvoření soch se zrodila v hlavě otce KOVOZOO Bronislava Janečka při návštěvě Tunisu, kde viděl pár místních umělců zpracovávat různé druhy odpadu. Spojení tohoto zážitku s kovošrotem, který provozoval na pozemcích bývalého cukrovaru, měl jednoznačný cíl – vytvořit něco netradičního, ojedinělého – kovovou ZOO. Kde jinde v republice nebo dokonce v Evropě najdete kovovou ZOO? Nikde. Touto myšlenkou se také snaží ukázat, že kovový odpad nemusí vždy skončit jenom v hutích, ale může být využit i jinak a to zábavnou formou.

V současnosti KOVOZOO obývá kolem 250 zvířat a další stále přibývají. Cílem je dosáhnout počtu 456 kusů, což je počet živých zvířat v nejmenší ZOO v ČR.

Zvířecí exponáty vytváří domácí kutilové, odborní kováři, zaměstnanci firmy či přímo samotní majitelé, kteří v rámci teambuildingu tráví příjemné chvíle se svými kolegy. I když jsou zvířata kovová, potřebují čas od času ošetřit. K tomu byla otevřena „porodnice“, kde se zvířata nejenom „léčí“, ale také „rodí“. Porodnice je k dispozici všem, kteří mají chuť tvořit a přispět tak svým výtvorem do expozice. K dispozici je vždy odborný dohled, který rád poradí a pomůže.

Doprovodný program

Sobota 18.3. 13 – 17 hod: Ražení mincí, herna s autíčky, malování na obličej, fotostudio

Sobota 25.3. 13 – 17 hod: výroba kovových robotů z kartonu, herna s autíčky, malování na obličej