DIE RACHE: Handa Gote Research & Development - Divadlo Alfred ve dvoře

3.10.2018, 19:30 – 4.10.2018, 20:20

Psychedelický western z česko-německého pomezí. Dvě ženy a jeden muž, které spojuje zločin a touha po odplatě. Příběhem o pomstě se Handa Gote zamýšlejí nad tenkou vrstvou, která odděluje civilizační slupku od animálního jádra. Stačí drobné zakolísání a surová živočišná podstata se obnaží. Pomsta. Láska.

DIE RACHE: Handa Gote Research & Development  - Divadlo Alfred ve dvoře
  • Adresa:
    U Českých loděnic 4,
    Praha 8 – Libeň, 180 00
Premiéra ve Studiu ALTA!

„Když se chceš pomstít, vykopej dva hroby.“ (Konfucius)


Uvádí Motus, produkce divadla Alfred ve dvoře ve spolupráci se Studiem ALTA a Jedefrau.org. Die Rache se hraje v prostorách Studia ALTA.

Pravidlo odvety je temná vzpomínka na dobu, ve které platil jen ten zákon, který si člověk zařídil sám. V civilizaci, která se pyšní svou organizovaností, svými normami, pravidly a právním systémem, zůstává ovšem stále atraktivní. Pomsta je univerzálně srozumitelná, funguje napříč kulturami, lidé všech sociálních vrstev jsou připraveni se mstít, nebo se příběhem pomsty alespoň kochat.

Handa Gote zde záměrně pracují se zcela jednoduchým syžetem a jednoduchou strukturou, kterou najdeme ve většině filmů či literárních děl, které pomstu tematizují. Herecká složka projektu staví na vlastním výzkumu kolektivu a vstupuje do kombinace s některými principy divadla Nó, herectví éry němého filmu a minimalistického tance. Die Rache je meditací nad fenoménem odplaty, která vede ke zničení. Nevíme, odkud postavy příběhu přicházejí a co událostem předcházelo, ale vidíme, kam nevyhnutelně směřují.

Připravili: Procházka, Mäkelä, Švábová, Kalivodová, Smolík, Housková, Dörner, Hybler, Svatoš, Skála, Kropáček.

Handa Gote Research & Development se věnuje experimentování s dramaturgií, začleňování nedivadelních prvků do své práce a vývojem vlastního pojetí post-dramatického a post-spektakulárního divadla. Dlouhodobě se inspiruje vědou a technikou. Skupina provádí kontinuální výzkum divadelní řeči, laboratorní práci v oboru zvukového a světelného designu, při současném zpochybňování výše zmíněných disciplín.

Web: www.handagote.com

Produkce: Jedefrau.org
Spolupráce: Motus, produkce divadla Alfred ve dvoře, Studio ALTA
Premiéra: 30. 3. 2017, Studio Alta, Praha
Podpořili/poděkování: hl. m. Praha, Ministerstvo kultury ČR