Bárta s Alicí, Koller s Jasnou pákou, Ztracený s Jandovou nebo Špinarová s dechy. Benátská! láká na unikátní spojení

27.7.2017 – 30.7.2017, 23:59

Užít si ojedinělé festivalové vystoupení Dana Bárty s Alicí, zažít jediný letošní koncert Jasné Páky s Davidem Kollerem, vidět na jednom pódiu Marka Ztraceného s Martou Jandovou nebo obdivovat speciální pyrotechnickou show Rybiček 48. Takové zážitky čekají na diváky v programu jubilejního 25. ročníku festivalu Benátská! s Impulsem, který se odehraje od 27. do 30. července v Liberci. 

Organizátoři až dokonce února nabízejí výhodnou cenu vstupenek Standard za 1190 a VIP za 3390 korun a navíc v programu nabízejí i další nová jména. Například Věru Špinarovou s dechy, festivalový návrat Čechomoru a Mig 21 a vystoupení Jardy Uhlíře či Wabiho Daňka s Milošem Dvořáčkem. 
 
Novinkou letošního ročníku je i sám název festivalu, Benátská! s Impulsem. Festival získal nového strategického partnera v podobě nejposlouchanějšího rádia v zemi, kterým již 11 let je Rádio Impuls. „Pozice dlouholetého lídra trhu přináší zároveň starost, jak dělat radost našim posluchačům i nadále. I proto jsme se spojili s hudebním festivalem Benátská!, který od letošního jubilejního 25. ročníku ponese název Benátská! s Impulsem. Již několik měsíců intenzivně pracujeme na tom, abychom pro naše posluchače připravili skvělý hudební program, setkání s našimi moderátory a řadu dalších překvapení,“ říká generální ředitel Rádia Impuls Jiří Hrabák.  
 
Vystoupení Jasné Páky na Benátské! s Impulsem bude pravděpodobně jediný koncert kapely v roce 2017. „Neplánujeme žádnou speciální estrádu, chceme si to prostě užít,“ vzkazuje Michal Ambrož, frontman kultovní novovlnné formace, která se v současné době na pódiích objevuje jen zcela výjimečně. „V Liberci zahrajeme písně, které poprvé zazněly před pětatřiceti lety, a skladby z naší Černé desky,“ nastiňuje Ambrož a dodává, že skupina se představí v aktuální sestavě, do které krom frontmana patří také David Koller, Petr Váša, Marek Minárik, Michal Pelant, Radovan Jelínek a zpěvačky Pája Táboříková a Magdaléna Krištofeková. 
 
Kromě Jasné Páky budou mít lidé na Benátské! s Impulsem ojedinělou možnost viděl i kapelu Alice s jejich nejslavnějším frontmanem Danem Bártou. „Alice s Danem Bárou vystupuje na festivalech pouze jednou ročně a v roce 2017 jejich výběr padl právě na Benátskou!. Navíc jsou muzikanti rozehraní z klubového comebackového turné, takže se posluchači mají nač těšit. Kapela slíbila, že přiveze největší hity, včetně A to tě trochu bolí, Ani náhodou či Ráj se mnou nehledej,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez. 
Patnáct let svého fungování oslaví na Benátské! s Impulsem kapela Rybičky 48. Jejich vystoupení umocní působivá pyrotechnická show. „Hořícími obručemi bude proskakovat dvacítka cvičených zlatých slonů, připraven je i smíšený pěvecký sbor afrických žiraf a zvuk jako kráva doplní světla jako prase. Cílem je, aby návštěvníci alespoň na hodinu zapomenuli na všechny starosti, práci, nezaplacené účty, politiku a jen a jen se čistokrevně bavili," říká s úsměvem Kuba Ryba. 
Velký zážitek slibuje i speciální festivalový set majitelky jednoho z nejlepších hlasů v Česku – Věry Špinarové. Na Benátskou! S Impulsem dorazí s kapelou rozšířenou o dechovou sekci. „Konkrétně to bude dechové trio - trubka, pozoun a saxofon. Spojení funguje bezvadně a je to hodně energické a barevné, prostě rockový základ plus dechy, něco ve stylu Toma Jonese,“ dodává management zpěvačky.