Malá mořská víla - Divadlo Dobeška

19.3.2017, 15:00 – 17:00

Do opuštěné kavárny přichází mladá žena. Pro číšníka, který nemá žádné jiné hosty, je to vítané zpestření jinak nudného dne. Mladou ženu poněkud ruší jeho přehnaná péče, protože přišla s úmyslem číst si.

Malá mořská víla - Divadlo Dobeška
  • Adresa:
    Jasná I 1181/6
    Praha 4 147 00

Ale nakonec se situace vyvine tak, že čtou společně pohádku o Malé mořské víle známého dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena, kterou oba dobře znají a rádi se k ní vrací i jako dospělí.

Malá mořská víla žije v nádherném podmořském království společně se svou sestrou a laskavým, ale přísným otcem. Na rozdíl od své starší sestry nesmírně touží poznat svět lidí a stát se jeho součástí. Připadá ji, že na zemi mezi lidmi je všechno mnohem krásnější a zajímavější, než u ní doma. V den jejich patnáctých narozenin se poprvé smí vynořit nad hladinu a podívat se, co je nad ní. Uvidí krásnou loď, na které se plaví mladý princ. Víle se okamžitě zalíbí a když pak se strhne obrovská bouře a princ se málem utopí, zachrání ho a vynese na břeh. Po chvíli se princ probere a první koho uvidí je neznámá mladá dívka, kterou mylně považuje za svou zachránkyni. Malá mořská víla vyhledá mořskou čarodějnici, která ji zbaví rybího ocasu a přičaruje ji lidské nohy. Cena za toto kouzlo je však nesmírně vysoká – víla jí musí dát svůj hlas. Povede se víle získat princovu lásku a tím nesmrtelnou duši? Divadlo Lokvar.