Zámek Karlova Koruna otevírá své brány pro veřejnost v sobotu 1.4.2017

1.4.2017

Malebný barokní zámek skýtá mnoho neobyčejných zážitků pro všechny věkové kategorie. Nabízíme výukové programy, kulturní i sportovní aktivity.

Prohlídky zámku pro nejmenší návštěvníky s komtesou Norou

Interaktivní prohlídky zámku s hrabětem Oktaviánem

Výukový program pro ZŠ Baroko a Santini

Výukový program pro ZŠ Výchova šlechtických potomků

Dětské programy pro MŠ Z pohádky do pohádky a Vánoce letem světem

Pohádková cesta zámeckým parkem

Běh parkem s pomocí orientační mapy

Novinkou pro letošní sezonu je krásná výstava Šaty pro nevěstu v dobách minulých – jedná se o výstavu soukromé sbírky svatebních šatů, doplňků, fotografií a svatebních oznámení paní Adrieny Tužilové z Lubna. Výstava bude v rámci prohlídky zámku k prohlédnutí od 1.června do 30.září.

8.ročník Plesu princů a princezen.

 Dne 21.5.2017 přijede na zámek Karlova Koruna král Květoslav s královnou Jasmínou a svoji družinou a přivezou s sebou   pohádky. Královský pár bude přijímat audience malých princů a princezen. Pro děti budou připraveny soutěže v zámeckém parku. Na nádvoří se uskuteční královský jarmark a kulturní program. Každá malá princezna či malý princ se mohou nechat vyfotit u dvorního zámeckého fotografa.

 Den se psy na zámku

Na den11.6. 2017 připravujeme setkání pejsků všech ras, věku a velikostí. Návštěvníci samozřejmě nebudou ochuzeni o prohlídku zámku, ale mimo ni bude připraven i pestrý program – psí agility, orientační běh se psy, canesterapie a voříškiáda.

 Vánoce letem světem

 Dne 10.12. 2017 přiblížíme dětem vánoční oslavy v různých státech světa. Pokusíme se vysvětlit rozdíl mezi Ježíškem, Santa Clausem a Dědou Mrázem. Chybět nebudou zpívané koledy a výtvarné dílny, soutěže a doprovodný program.

         V letošní sezoně bude opět otevřena Pohádková cesta zámeckým parkem. Pohádková cesta parkem má dvě trasy. První je věnována vílám – Květinové, Houbové a Zoubkové víle. Druhá trasa je pro všechny odvážné děti, protože na ní potkáte strašidelné postavy, jako jsou Bludičky, Čerti, Vodník či Hejkal.

         Nově zpřístupníme trasu po zámku s hledáním v orientační mapě, výsledkem běhu bude vyluštění tajenky a zápis do tajemné knihy nejlepších luštitelů.

        Po celou letní sezónu bude pro návštěvníky zámku otevřena restaurace Zámecká terasa, která nabízí kvalitní gastronomické služby včetně možnosti uspořádání svateb a eventů. www.zamecka-terasa.cz 

www.kinskycastles.com

www.karlovakoruna-zamek.cz